Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

EURO 2020: Sjajna Danska razbila Rusiju, Belgija nagradila Bandu Olsena osminom finala

U fantastičnom meču i fantastičnoj atmosferi u Kopenhagenu, Danska je svaldala Rusiju sa 4:1, dočepala se drugog mjesta i plasmana u osminu finala

Fudbaleri Finske, debitanti na Evropskom prvenstvu, poraženi su od Belgije u Sankt Peterburgu 2:0 u poslednjem kolu grupe B.

Finci su tako osvojili treće mejsto u grupi i sada se nadaju da bi kroz poredak najbolje četiri trećeplasirane selekcije mogli otići u osminu finala.

Prvi pogodak u Sankt Peterburgu viđen je u 74. minutu kada je golman finske Hradecki nespretnom intervencijom poslao loptu u svioju mrežu.

Konačnih 2:0 za Belgiju postavio je Romelu Lukaku u 81. minutu.

Belgijanci su završili prvi sa 9 bodova, dok je Finska treća sa tri.

U fantastičnom meču i fantastičnoj atmosferi u Kopenhagenu, Danska je svaldala Rusiju sa 4:1, dočepala se drugog mjesta i plasmana u osminu finala.

Danci su poveli u 38. minutu kada je sjajan gol postigao Mikel Damsgard, a na 2:0 posvisio je Jusuf Pulsen u 59. nakon velike greške odbrane Rusije.

”Zbornaja” se u meč vratila u 70. minutu kada je pogodio Artjom Džjuba.

Ipak, Danci su na 3:1 povisili preko Andreasa Kristensena devet minuta kasnije, da bi konačnih 4:1 postavio Jokaim Mael u 82. minutu.

Iako Danska, Finska i Rusija imaju jednak broj bodova, po tri, Danci su zbog bolje gol razlike drugi, Finci treći, a Rusi četvrti.

Tabela:

Holandija 9

Danska 3

Finska 3

Rusija 3

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve