Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

EURO 2020: Portugal u finišu savladao Mađare, Ronaldo ušao u istoriju

Portugal je u odbranu titule prvaka Evrope krenuo pobjedom nad Mađarskom, neki će reći i nezaslužnom obzirom na evidentnu razliku u kvalitetu između dvije selekcije Utakmica je okončana rezultatom 0:3, a Portugal je do pobjede stigao u samom finišu susreta. U 84. minuti zabio je Gereiro da bi dvije minute kasnije mrežu zatresao i Kristijano Ronaldo

Izostao je spektakl u Budimpešti na meču između Mađarske i Portugala iako se to nije očekivalo obzirom na odličnu atmosferu prije i za vrijeme utakmice te 65 hiljada gledalaca na Ferenc Puškaš Areni.

Portugal je u odbranu titule prvaka Evrope krenuo pobjedom nad Mađarskom, neki će reći i nezaslužnom obzirom na evidentnu razliku u kvalitetu između dvije selekcije

Utakmica je okončana rezultatom 0:3, a Portugal je do pobjede stigao u samom finišu susreta. U 84. minuti zabio je Gereiro da bi dvije minute kasnije mrežu zatresao i Kristijano Ronaldo.

Mađari su pružili odličan otpor, favorizovanim gostima nisu dopuštali previše prostora, borili su se do krajnjih granica, a s vremena na vrijeme su znali i zaprijetiti.

U 80. minuti domaći su postigli i gol preko Schona koji je na kraju ipak opravdano poništen zbog ofsajd pozicije pa se 60-ak hiljada domaćih navijača poprilično razočaralo

Nakon toga uslijedila su dva bljeska. Prvo uz dosta sreće pogađa Gereiro nakon što se lopta odbila od mađarske igrače i nekako završila u mreži.

Dva minuta kasnije sviran je penal za Portugal i to potpuno opravdano. Odgovornost je preuzeo Ronaldo i rutinski pogodio. To mu je bio 10. gol na Evropskim prvenstvima s kojim je postao najbolji strijelac u istoriji ovog takmičenja.

U sudijskoj nadoknadi Ronaldo je postigao i treći gol za svoju selekciju poslije sjajnog duplog pasa. Nekako je izbjegao ofsajd poziciju te mirno pogodio i tako turnir najavio na najbolji mogući način.

U drugom kolu Portugal će za četiri dana igrati protiv Njemačke, dok će Mađari imati duel protiv Francuske.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve