Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

EURO 2020: Hrvatska i Češka podijelili bodove, vatreni samo teoretski za plasman dalje

Hrvatska je danas u meč ušla s imperativom pobjede, ali su na kraju osvojili samo bod. Međutim, za izabranike Zlatka Dalića najvažnije je da su i dalje ostali u igri za plasman u nokaut fazu

Reprezentacija Hrvatske remizirala je danas u Glasgovu protiv Češke (1:1) u meču drugog kola grupne faze Evropskog prvenstva

Hrvatska je danas u meč ušla s imperativom pobjede, ali su na kraju osvojili samo bod. Međutim, za izabranike Zlatka Dalića najvažnije je da su i dalje ostali u igri za plasman u nokaut fazu.

Česi su danas pružili odličan otpor reprezentaciji Hrvatske i pokazali su da neće biti iznenađenje ukoliko se oni iz ove grupe plasiraju u nokaut fazu.

Selekcija Češke je dosta bolje otvorila meč i krenula dosta ofanzivno. Prvu ozbiljniju priliku vidjeli smo u 18. minuti kada se u šansi našao Šik koji je dobro šutirao, ali Livaković je bio siguran.

Hrvatska je uzvratila pet minuta kasnije kada je pokušao Perišić, ali gola nije bilo. I onda smo vidjeli dosta drame u 34. minuti. Šik je pao u kaznenom prostoru Hrvatske nakon duela s Lovrenom, a Česi su tražili penal.

Sudija Del Cerro je prvo odmahnuo rukama, ali je potom odlučio da gleda VAR snimak i dosudio je penal za Češku što je izazvalo dosta negodovanja.

Loptu je na bijelu tačku namjestio upravo Schick i bez problema je savladao Livakovića za 1:0.

Hrvatska je već u narednom napadu mogla do izjednačenja. Rebić izlazi sam ispred Vaclika, ali nije uspio da pogodi mrežu Češke i ekspresno vrati Vatrene u meč.

Međutim, Hrvatska je odlično počela drugo poluvrijeme. Hrvati su već u 47. minuti uspjeli da izjednače na 1:1 kada je sjajan gol postigao Ivan Perišić.

Do preokreta Vatreni su mogli u 73. minuti. U šansi je bio Vlašić koji je nakon centaršuta uspio da šutira, no lopta ide pored gola Češke i ostalo je 1:1.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao, te su Hrvatska i Češka podijelili bodove što sigurno mnogo više odgovara Česima. Češka je prva u grupi sa četiri boda, dok Hrvati sada imaju jedan bod. Večeras se još igra meč Engleska – Škotska. Englezi imaju trenutno tri boda, a Škoti su bez bodova.

Hrvatskoj je u posljednjem kolu protiv Škotske potrebna pobjeda ukoliko žele da izbore plasman u nokaut fazu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve