Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

EURO 2020: Azuri jure 30. vezani meč bez poraza, ko će još u osminu finala?

Azuri su prva selekcija koja je osigurala plasman u nokaut fazu, a ujedno i jedan od timova koji su do sada najviše pokazali. Izabranici Roberta Manćinija ostvarili su dvije pobjede od po 3:0 i u današnji meč na Olimpiku (18h) ulaze rasterećeno

Utakmicom Italije i Velsa počinje treće kolo Evropskog prvenstva.

”Azuri” su prva selekcija koja je osigurala plasman u nokaut fazu, a ujedno i jedan od timova koji su do sada najviše pokazali.

Izabranici Roberta Manćinija ostvarili su dvije pobjede od po 3:0 i u današnji meč na Olimpiku (18h) ulaze rasterećeno.

Ostrvljani, takođe, imaju dobar početak na turniru, četiri boda iz dvije utakmice i za prolaz grupe A dovoljno je da ne izgube u Rimu, premda idu dalje i porazom ukoliko Švajcarska ne savlada Tursku.

Italija je u odličnoj formi. Na posljednjih 29 mečeva u svim takmičenjima nije osjetila gorčinu poraza, a u tom nizu ostvarila je 24 pobjede. Posljednji put je izgubila od Portugala u septembru 2018. godine.

Ako izbjegnu negativan epilog u duelu sa Velsom, ,,azuri“ će izjednačiti svoju najdužu seriju bez poraza. To se dogodilo u periodu od novembra 1935. do jula 1939. godine kada su spojili 30 duela bez bez izgubljene utakmice.

”Plavi” su definitivno jedan od glavnih konkurenata za tron evropskog fudbala.

– Imamo toliko opcija u napadu. Moramo da pružimo 100 odsto u svakoj utakmici. Slijedi još jedan važan test protiv Velsa i mi ćemo težiti da i to pobijedimo. Prošli smo grupu, ali to ne mijenja ništa. I momci sa klupe žele da se dokažu. Brojke nas ne opterećuju, ali bilo bi lijepo da ponovimo uspjeh davnih generacija po nizu bez poraza – ističe napadač Domeniko Berardi.

Posljednje tri utakmice današnjih rivala odigrane na italijanskom tlu završene su pobjedama domaćina, uz gol razliku 11:1.

Vels je na premijeri osvojio bod protiv Švajcarske (1:1), a zatim prikazao zapaženu igru u pobjedi nad Turskom (2:0).

Bio je to nastup koji je vratio uspomene na 2016. godinu kada su popularni ”zmajevi” stigli do polufinala Evropskog prvenstva.

Momci Roberta Pejdža i sada imaju lijepu šansu da prođu grupu. Za to je potreban makar bod na Olimpiku.

– Ne možemo da planiramo ništa, a još bolje ako će četiri boda biti dovoljna za prolaz. Izabrali smo tim i formaciju koja će izaći protiv Italije. Želimo da se borimo i takmičimo protiv jakog rivala. Znamo da nam bod odgovara, ali idemo na pobjedu – ističe Pejdž.

Nada za Švajcarske

Od 18 časova u Bakuu sastaće se Švajcarska i Turska.

Selekcija Vladimira Petkovića ima šansu da prođe grupu, ali uslov je da pobijedi Tursku i nada se porazu Velsa od Italije.

– Mislim da imamo dobre šanse za prolaz grupe. Sa četiri boda bili bismo u dobroj poziciji. Zavisi i od drugih timova, što se dešava u drugim grupama, ali ono što moramo da uradimo je da pobijedimo Tursku. I ne samo to – moramo da poradimo i na gol razlici koja igra važnu ulogu. Poslije utakmice vidjećemo da li će ti biti dovoljno – rekao je defanzivac ”sajdžija” Manual Akandži, koji brani boje Borusije Dortmund.

Švajcarska nakon dva kola ima bod iz meča sa Velsom, ali i gol količnik koji nije ohrabrujući 1:4.

– Što je tu je, moramo sa pokušamo da se izvadimo. Biće teško, ali pobjeda je naš jedini izbor – dodao je Akanji.

Turska je vezala dva poraza i samo puka teorija ostavlja joj prostor da ode dalje kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa.

U to malo ko vjeruje kada se pogleda tabela: nula bodova, gol razlika 0:5.

– Šansa nije velika, ali postoji. Bilo bi pravo čudo da uspijemo, ali naše je da pokušamo. Predaja nije opcija – poručio je Šenol Guneš, selektor Turske.

Raspored

18.00 (Baku) – Švajcarska – Turska

18.00 (Rim) – Italija – Vels

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve