Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Epilog doping skandala: Ivona Pavićević na terenu krajem novembra

Ovaj slučaj posebno je bio interesantan za našu javnost zbog Ivone Pavićević. Naša reprezentativka zbog skanlada je propustila Svjetsko prvenstvo u decembru prošle godine, a juče je sačekala konačna odluka WADE: kazna je umanjena četiri mjeseca, a zvanično će na teren 28. novembra

Najveći doping skandal u istoriji rukometa dobio je epliog. SŽvjetska antidoping agencija donijela je odluku u vezi 16 igračica Korone iz Brašova koje su koristile nedozvoljena sredstva.

Pavićević, Foto: Pobjeda.me

Nekadašnje članice ove rumunke ekipe priznale su sve, a Paul Minku, advokat kojeg je angažovala Rukometna federacija Ruminije da predstavlja rukometašice Korone, na početku skandala kazao je da bi kazne mogle da se zamrznu, ako se procijeni da igračice nijesu znale za doping, odnosno da im je klub sakrio informaciju.

Slično se dogodilo, kazne su umanjene…

Ovaj slučaj posebno je bio interesantan za našu javnost zbog Ivone Pavićević. Naša reprezentativka zbog skanlada je propustila Svjetsko prvenstvo u decembru prošle godine, a juče je sačekala konačna odluka WADE: kazna je umanjena četiri mjeseca, a zvanično će na teren 28. novembra!

Najbolje su prošle djevojke iz prve grupe: Kristina Laslo, Bjanka Bazaliju i Daćijana Hosu Laslo, koje su priznale da su išle na tretman, objavile slike na društvenim mrežama, ali nijesu znale da je to doping. Ovim rukometašicama umanjena je kazna za sedam i po mjeseci i one već mogu da igraju.

U drugoj grupi je bilo pet rukometašica, kojima je kazna umanjena za šest i po mjeseci i one će 11. septembra na teren.

Naša Ivona Pavićević i još sedam rukometašica izvukle su najdeblji kraj…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve