Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

EP: Slovenija u drugom krugu, Makedonci razočarali, BiH 0/3

Reprezentacija Slovenije u posljednjem kolu grupe F Evropskog šampionata pobijedila je selekciju Švajcarske rezultatom 29:25 (16:10) i tako definitivno obezbijedila plasman u drugi krug

Reprezentacija Slovenije u posljednjem kolu grupe F Evropskog šampionata pobijedila je selekciju Švajcarske rezultatom 29:25 (16:10) i tako definitivno obezbijedila plasman u drugi krug.

foto Magazin Time out

Slovenija je u prvoj fazi ostvarila sva tri trijumfa i prvenstvo nastavlja sa maksimalnim brojem bodova, dok su se Sajdžije poslije drugog neuspjeha najvjerovatnije oprostile od šampionata. Najbliži mjestu u drugoj fazi iz ove grupe su Šveđani, koji večeras igraju sa Poljskom, koja je bez bodova.

Najefikasniji u ekipi selektora Ljubomira Vranješa bili su Zarabec sa 6, odnosno Dolenec, Henigmani Janc sa po 4 pogotka, dok je Šmid predvodio Švajcarsku sa 8 golova.

Austrija je bila sigurna protiv Sjeverne Makedonije 32:28 (18:12) za treći trijumf u grupi B. Austrijanci su dominirali i u jednom trenutku su imali i 11 golova prednosti.

Veber je bio najefikasniji sa 7 golova, Bilik je dodao 6, a Božović 5. Makedonaci su potpuno razočarali na EP i u ne baš jakoj grupi ostvarili su najlošiji plasman u istoriji. U drugom porazu Stoilov je postigao 5, a Georgievski, Kuzmanovski, Lazarov, Mađovski, Peševski i Popovski po 3 pogotka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve