Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

EP: Ključni meč za odbojkaše

Crveni u dosadašnjem toku turnira nisu osvojili ni set, ali je igra protiv “azura” bila ohrabrujuća, što je i rekao Bašić u najavi današnje utakmice protiv jednog od domaćina turnira

Crnogorski odbojkaši više nemaju prava na grešku – nakon očekivanih poraza od Bugarske, Slovenije i Italije, izabranici Veljka Bašića moraju da pobijede Češku i Bjelorusiju kako bi se plasirali u osminu finala Evropskog prvenstva.

”Crveni” u dosadašnjem toku turnira nisu osvojili ni set, ali je igra protiv “azura” bila ohrabrujuća, što je i rekao Bašić u najavi današnje utakmice protiv jednog od domaćina turnira.

– Idemo na sve ili ništa. Mislim da bi bilo dovoljno da odigramo na istom nivou kao protiv Italije, da zaprijetimo Češkoj i na kraju vjerovatno i dobijemo, rekao je Veljko Bašić.

Češka je u znatno povoljnijoj situaciji. Ima četiri boda, pa joj protiv Crne Gore odgovora i poraz u pet setova.

– Dobro poznajemo Češku, igrali smo nekoliko puta protiv nje. Posljednji put smo je savladali 3:2, a tada nas je u osminu finala Evropskog prvenstva vodila pobjeda od 3:1. Česi su ovdje bolje igrali protiv jačih ekipa, a razočarali su protiv Bjelorusije koja nije u rangu Slovenije ili Bugarske. Vidjećemo kako će odigrati protiv nas, ali mi ćemo izaći da se borimo i damo sve od sebe, istakao je prvi tehničar Rajko Strugar.

Utakmica u Ostravi počeće u 19 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve