Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

EP: Francuska i Norveška odlučuju o trofeju na EP

Vlasnice titule nakon pobjede u polufinalu nad Hrvatskom došle su do rekordnog i najboljeg niza na šampionatima Evrope od 14 pobjeda, dok je Norveška (bolja u polufinalu protiv Danske) slavila u posljednjih 11 mečeva

Još danas i kraj priče do koje su, očekivano, stigle Francuska i Norveška. Jedine neporažene reprezentacije na Evropskom prvenstvu odlučivaće o trofeju, a u velikom finalu Evropa će dobiti nove vladarke (Norvežanke) ili će, aktuelne šampionke – Francuskinje, sačuvati tron.

Vlasnice titule nakon pobjede u polufinalu nad Hrvatskom došle su do rekordnog i najboljeg niza na šampionatima Evrope od 14 pobjeda, dok je Norveška (bolja u polufinalu protiv Danske) slavila u posljednjih 11 mečeva.

Dva tima prvi put će se sastati u finalu, uprkos što je bar jedan od njih igrao u 12 od 14 odigranih finala u istoriji EP.

Tradicija nije na strani francuske reprezentacije koja je tri puta slavila u 18 međusobnih duela, kao ni brojke sa ovogodišnjeg EP. Skandinavke su u boljoj šansi što se tiče šuterske efikasnosti sa 66 odsto, a postigle su više golova – 43. Za nijansu su Francuskinje bolje u odbrani – primile su 157 golova (22,4 gola po utakmici), dok je Norveška primila 160 (22,8 golova po utakmici).

Sudar divova garantuje spektakl, a mnogi pojedinačni rekordi biće srušeni. Na primjer, ako Norveška pobijedi golmanka Katrin Lunde, lijevo krilo Kamila Herem i pivot Marit Malm Frafjord mogu doći do pete, rekordne evropske titule.

“Francuska je veoma dobar tim, fizički spreman. Moramo se jako dobro pripremiti za ovu utakmicu, jer se u finalu sve može dogoditi. ,,Gladne“ smo medalje i želimo da pobijedimo”, poručila je Nora Mork.

Selektor Francuske Olivijer Krumbolc spustio je loptu.

“Zajedno smo napravili trening kamp i oni su nevjerovatni i tako ljubazni. Imamo vrlo lijep kontakt sa norveškim igračicama. Stine Oftedal je dugo bila u Francuskoj. Nekoliko godina smo razgovarali o programu prije Olimpijskih igara. Volim da igram protiv Norveške”.

Finale EP zakazano je za 18 sati.

Malo ranije, od 15.30 sati, domaćin Danska i najprijatnije iznenađenje Hrvatska, odlučivaće o bronzanoj medalji.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve