Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

EP C divizije: Golbalisti pošli po medalju u Lakvili

Crna Gora će igrati u A grupi sa Italijom, Rumunijom, Bugarskom, Danskom i Slovačkom.

Golbal reprezentacija Crne Gore utorka do nedjelje nastupa na Evropskom prvenstvu C divizije, koje će biti odigrano u italijanskoj Lakvili.

Golbalisti, Foto: Cdm.me

Crna Gora će igrati u A grupi sa Italijom, Rumunijom, Bugarskom, Danskom i Slovačkom.

Rivali u B grupi biće reprezentacije Hrvatske, Holandije, Francuske, Rusije, Slovenije i Mađarske.

Plasman u četvrtfinale, nakon pet kola, izboriće po četiri selekcije iz obje grupe.

“Crnogorski golbalisti na Evropsko prvenstvo idu kao jedan od favorita. Ne bježimo od te činjenice, smatram da će nam to pomoći na psihološkom planu da prelomimo neke mečeve koji budu teški i neizvjesni. Svi igrači su zdravi I spremni da pruže svoj maksimum. Forma je na zavidnom nivou, a to su potvrdili i rezultati na pripremnim turnirima. To nam daje nadu da ćemo opravdati očekivanja i ostvariti jedan od primarnih ciljeva – osvajanje jedne od medalja i plasman u B diviziju. Želja je da osvojimo jedno od prva dva mjesta u grupi i u četvrtfinalu izvučemo lakšeg rivala.” poručio je selektor Nikola Čurović.

Crna Gora će na startu šampionata, sjutra u 13 sati i 40 minuta, igrati sa Danskom, dan kasnije sastaće se sa Bugarskom (9:20) i Italijom (14.40), u četvrtak rival će biti Slovačka (13.20), a u petak Rumunija (12). U petak popodne su na programu četvrtfinalni dueli, dok su u subotu mečevi za konačan plasman.

“Očekivanja su velika. Mi smo jedan od favorita na EP, odnosno kandidata za medalju i plasman u B diviziju. Nijesmo više neiskusna ekipa i ne bi trebali da bježimo od uloge favorita. Nemamo problema sa povredama, spremni smo da pokažemo šta znamo. Mogu da obećam da ćemo se boriti hrabro, da ćemo dati maksimum. Ukoliko to uspijemo plasman u B diviziju ne bi smio da dođe u pitanje.” ističe kapiten Marko Nikolić.

Crnogorski golbalisti su na debiju na EP C divizije 2017. u moldavskom Kišinjevu bili srebrni i izborili viši rang,iz kojeg su ispali prošle godine na EP B divizije u poljskom Horzovu, koje su završili kao osmoplasirani.

Selektor Čurovic u Italiji racuna na Gorana Macanovića, Mirnesa Ramovića, Miloša Ranitovića i braću Nikolu i Marka Nikolica.

Nastup naših golbalista na EP u LAkvili se finansira iz programa POK CG podržanog od Ministartsva sporta i mladih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve