Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Englezi pokazali snimak s rasističkim tendencijama (VIDEO)

Poslije faula Danija Rouza nad Aleksandrom Boljevićem, jasno su se čuli uzvici, kojima nije mjesto na sportskim borilištima

Britanski “Skaj Sports” emitovao je snimak na kojem se čuje oponašanje majmunskih krika sa tribina stadiona pod Goricom.

Foto: Rezultati.com

Poslije faula Danija Rouza nad Aleksandrom Boljevićem, jasno su se čuli uzvici, kojima nije mjesto na sportskim borilištima.

https://twitter.com/SkySportsNews/status/1110453906969165824

UEFA je danas pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Crne Gore, kojem prijeti zatvaranje dijela tribina na nekoj od sljedećih takmičarskih utakmica.

Englezi navode da su pored Rouza, na sličan način vrijeđani Rahim Sterling i Kalum Hadson Odoi.

Upravo je fudbaler Mančester sitija otvoreno nakon meča poručio da naši navijači moraju da zbog toga plate cijenu.

Takođe povodom ovog slučaja oglasio se i novinar “San”-a Dankan Rajt.

On ističe da bi sa problemom rasizma trebali najprije da se pozabave u Engleskoj.

“Engleska nema pravo da traži da Crna Gora bude uništena zbog rasističkih uvreda našim tamnoputim fudbalerima, sve dok sama odbija da se ovim problemom bavi na ozbiljan način. Našim igračima, Sterlingu, Hadsonu Odoiju i Rouzu treba aplaudirati jer su na sramne povike odgovorili igrama na terenu. Sautgejt je takođe sa stilom pričao na tu temu, ali čelnici FA se kriju iza saopštenja u kojima ističu da su snažni borci protiv rasizma, iako to nisu”, istakao je Rajt u svom autorskom tekstu.

Rajt se osvrnuo i na zahtjev Rahima Sterlinga da crnogorski navijači moraju da plate cijenu zbog rasizma.

“Da li je neko, pa i Sterling, tražio da se zatvore stadioni klubova čiji navijači vrijeđaju na rasnoj osnovi. Ili da se klubovima oduzmu bodovi? Nije niko, a takve se kazne traže za Crnu Goru”, objasnio je Rajs i naveo primjere sa utakmica Vest Hema, Totenhema i Milvola.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve