Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Englezi na megdan sa Švedskom, Hrvatska protiv domaćina Rusije za polufinale

Još dva učesnika polufinala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji biće poznata danas. Za upražnjena mjesta boriće se Švedska i Engleska, a nakon njih u večernjem terminu i Rusija i Hrvatska.

ŠVEDSKA – ENGLESKA (16 sati)

Reprezentacije Engleske i Švedske igraju od 16 časova meč četvrtfinala na “Kosmos areni” u Samari. Među reprezentativcima Engleske, ali i njihovim navijačima vlada velika euforija o povratku na svjetski tron, nakon što su prošli penal rulet u osmini sa Danskom ((1:1) 3:2).

“Gordi Albion” je tokom prvenstva uspio da savlada Tunis, Panamu, Belgiju i Kolumbiju.

Šveđani s druge strane važe za jedno od najprijatnijih iznenađenja Mundijala, pošto su do sada savladali Južnu Koreju, Meksiko i Švajcarsku.

U duel sa Engleskom, Švedska ulazi kao autsajder, ali skandinavska ekipa polaže nade u timsku igru koja im je glavni adut u današnjem meču.

RUSIJA – HRVATSKA (20 sati)

Posljednji četvrtfinalni meč odigraće Rusija i Hrvatska, na Olimpijskom stadionu “Fišt” u Sočiju. Rusija na krilima brojnih navijača, pred domaćom publikom, pokušava da nastavi svoju bajku na Mundijalu.

Domaćin šampionata je nakon ubjedljivih pobjeda nad Saudijskom Arabijom i Egiptom poražen od Urugvaja, ali je napravio najveće iznenađenje u osmini finala – savladavši Španiju nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, kada je na golu briljirao sjajni Igor Akinfejev i obezbijedio im prolaz u narednu fazu takmičenja.

“Vatreni” na drugoj strani važe za ekipu koju gotovo sve ostale selekcije žele da izbjegnu na ovom Svjetskom prvenstvu. Hrvati su u grupnoj fazi savladali Nigeriju, Argentinu i Island, ali su se dosta mučili u osmini finala, protiv Danske, koju su savladali tek nakon penala.

Nakon Francuske i Belgije koje su plasman izborile u jučerašnjim okršajima sa Urugvajem i Brazilom, ostaje da se vidi ko će iz današnjih duela izaći kao pobjednik i pridružiti im se u borbi za popularnu “boginju”.

izvor portalanaliika.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve