Ženska fudbalska reprezentacija SAD plasirala se u finale Svetskog prvenstva za žene.

Foto: EPA/Srđan Suki

Amerikanke su savladale Englesku sa 2:1, ali više pažnje od rezultata polufinala privukla je kontroverzna proslava gola Aleks Morgan koja je bila strijelac pobjedonosnog pogotka za SAD. Ona je gol proslavila gestikulacijom koja je predstavljala ispijanje šoljice čaja.

Gest je odmah uzburkao društvene mreže. Neki su smatrali da je Morganova pecnula Engleze i njihov običaj ispijanja čaja u pet popodne, drugi da je tako odala omaž Bostonskoj čajanci, protestu Amerikanaca protiv Velike Britanije iz 1773. godine koji je prethodio Američkoj revoluciji, a treći da je u pitanju samo proslava rođendana, jer je reprezentativka SAD u utorak napunila 30 godina.

Povodom svega su se oglasile i poznate ličnosti. Britanski voditelj i novinar Pirs Morgan je izjavio da takva proslava znači objavu rata, a bivša američka sekretarka Hilari Klinton je napisala na Tviteru da je ekipa SAD zaslužila tu šolju čaja.

“Megan Rapino ima mnoge načine na koji proslavlja godine, pa je nikad ne pitate. Zadržaću razlog za sebe”, ostala je misteriozna Aleks Morgan posle meča kada su je novinari pitali šta je predstavljala proslava gola.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments