Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Ekipe se mogu prijavljivati do 28 decembra: Kvizomanija će drmati i Crnu Goru

Fokus će biti na domaćem sportu i sportistima, momentima iz istorije koji se pamte

Olimpijske igre kao obilježje naredne 2021. godine, Evropsko prvenstvo u fudbalu koje se sa nestrpljenjem čeka, pa brojni događaji koji će sportski zaraženu planetu okrenuti naglavačke nakon ”virusne” godine za zaborav.

Sve te događaje iz posebnog ugla će obuhvatiti nova priča koja kreće početkom februara na kanalu RTCG Sportski kviz. Sportski fanatici, kvizomani, ”hodajuće enciklopedije” jednom sedmično takmičiće se na oduševljenje zaljubljenika svih generacija u ovakav vid zabave.

– Znamo da je popularnost kvizova u regionu velika, ali format koji ćemo prikazati do sada nije viđen. U saradnji sa RTCg, koja je prepoznala kvalitet ovog projekta i naš je partner, ponudićemo gledaocima i učesnicima jedinstven ugođaj, priča za Dnevne novine ispred agencije Futuristic Filip Patković.

Tim koji radi na ovom interesantnom zadatku sastavljen je od bivših i aktivnih sportista, sportskih radnika, ljudi koje u suštini veže ljubav prema sportu.

Kviz, Foto: Dnevne novine

– I prema kvizovima, dodaje naš sagovornik.

– Reakcije su zaista sjajne, a cilj nam je da kroz kviz, ali i kroz aktivnosti na društvenim mrežama, napravimo zajednicu koja će okupiti ljude oko istog interesovanja, u ovom slučaju sporta, edukovati ih, uticati na njihova razmišljanja o sportu i uopšteno.

Fokus će biti na domaćem sportu i sportistima, momentima iz istorije koji se pamte.

– Pitanja će biti raznovrsna – ali najviše iz crnogorskog sporta. Svi sportovi će biti zastupljeni, s tim što će oni najpopularniji, kao što su fudbal i košarka, prirodno dobiti više prostora. Sigurni smo da će takmičari koji se prvi prijave i koji budu imali sreću da se nadmeću uživati.

Procedura za prijave ekipa ističe 28. decembra, u ponoć.

– Interesovanje je, gledajući od utorka kada je krenula kampanja, zaista veliko, nekako je i prevazišlo naša očekivanja” navodi Patković. “Ipak, to je pokazatelj da smo odradili pravu stvar, da smo doprli do onih kojima je sport u srcu, kao i da su takmičari, ali i kompletna javnost željni ovakvog vida zabave i dokazivanja znanja pred širokim auditorijumom.

Na koji način je kviz osmišljen?

– Planirano je da kviz traje najviše 45 minuta. Takmiče se dvije ekipe sa po dva člana kroz šest interesantnih igara po nokaut sistemu. Tačnim odgovorima sakupljaju poene i naravno ekipa sa više poena na kraju ide dalje i nastavlja da živi san o pobjedi i glavnoj nagradi. Ukoliko ekipe budu izjednačene, imamo i sedmu igru gdje se odlučuje o pobjedniku. Svaka ekipa ima tri vrste pomoći koje može da koristi po jednom u slučaju ”nesigurnosti” iz pojedinih oblasti, zakjučuje Patković, uz poziv svima da ”zaprate društvene mreže Sportskog kviza, jer ih očekuju interesantne igrice, a takmičare idealna vježba za početak kviza”.

U organizaciji Futuristic očekuju i da će projekat, u skladu sa kvalitetom koji nudi, biti na zadovoljavajućem nivou.

– U pregovorima smo sa više kompanija. Svakodnevno, kroz razne marketinške aktivnosti, kreiramo vrijednost za naše partnere. Napravili smo platformu u kojoj će svi ljubitelji kvizova i sporta moći da se takmiče i osvoje vrijedne novčane i sponzorske nagrade, stoga i sa te strane očekujemo pravi odziv. Raduje nas što su reakcije publike za početak zaista fantastične, kaže Patković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve