Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

EHF: Promijenjen sistem kvalifikacija, Lavice u junu napadaju EP

Naša reprezentacija u martu je trebalo da odigra dvomeč protiv Mađarske, dok su za majski ciklus kvalifikacija bili zakazani dueli u gostima protiv Italije i Litvanije na domaćem terenu. Tako će „lavice“ na turniru u prvoj sedmici juna odigrati preostala četiri kvalifikaciona meča, ukoliko ne dođe do novog odgađanja, a iz EHF-a je saopšteno da je 15. maj krajnji datum za eventualno novo prolongiranje

Preostala četiri kola kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo za rukometašice u Danskoj i Norveškoj biće odigrana u formatu turnira, zakazanom u prvoj sedmici juna, odnosno od srijede do nedjelje.

Lavice, Foto: Aniko Kovacs

To je saopšteno iz Evropske rukometne federacije (EHF), koja je odlučila da zbog pandemije koronavirusa širom svijeta, budu odložena sva takmičenja planirana za april i maj, a ista bi mogla da budu nastavljena u junu, ukoliko se epidemiološka situacija do tada stabilizuje.

Naša reprezentacija u martu je trebalo da odigra dvomeč protiv Mađarske, dok su za majski ciklus kvalifikacija bili zakazani dueli u gostima protiv Italije i Litvanije na domaćem terenu.

Tako će „lavice“ na turniru u prvoj sedmici juna odigrati preostala četiri kvalifikaciona meča, ukoliko ne dođe do novog odgađanja, a iz EHF-a je saopšteno da je 15. maj krajnji datum za eventualno novo prolongiranje.

Pomjeren je i termin baraža za plasman na Svjetsko prvenstvo za rukometaše, koji je bio zakazan za početak juna.

„Lavovi“ će duele protiv Češke odigrati u periodu od 29. juna do 5. jula, a podsjećamo da će izabranici selektora Zorana Roganovića prvi meč odigrati u gostima, a revanš pred našim navijačima.

Ove termine treba da potvrdi i Svjetska rukometna federacija (IHF), a ukoliko bude eventualnih novih odgađanja, odluka će biti donešena najkasnije do 12. juna.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve