Utorak, 19 Marta, 2024
Rubrika:

EHF LŠ: Rukometašice Budućnosti žele da opravdaju ulogu favorita

Budućnost i Savehof u subotu se sastaju u Podgorici u prvom kolu glavne runde Lige šampiona, koja se nastavlja poslije više od dva mjeseca pauze

Budućnost je favorit protiv švedskog Savehofa i želi to da opravda na terenu, kazala je lijevi bek Sanja Vujović.

Vujović i Pletikosić, Foto: ŽRK Budućnost

Budućnost i Savehof u subotu se sastaju u Podgorici u prvom kolu glavne runde Lige šampiona, koja se nastavlja poslije više od dva mjeseca pauze.

Vujović je naglasila da ”plave” s nestrpljenjem očekuju nastavak elitnog takmičenja.

„Znamo da prve utakmice ponekad ne daju pravu sliku forme, jer je iza nas duža pauza. Vjerujem da sve možemo nadomjestioti dobrom odbranom. Sigurna sam da ćemo opravdati ulogu favorita, jer smo bolji tim i od početka glavne runde moramo da krenemo jako. Znamo šta nam je cilj, a to je plasman na finalni turnir u Budimpešti“, kazala je Vujović.

Savehof je najmlađi tim u Ligi šampiona, ali ima odlične šutere i zaslužuje maksimalan respekt, ističu u taboru našeg tima.

„Moramo sa dobrom energijom ući u meč, da pružimo maksimium i u odbrani i napadu. Ne smijemo da potcijenimo nijednog igrača, u bilo kojem trenutku. Vjerujem da će to donijeti poztitivan rezultat. Sigurna sam da će Savehof imati veliki motiv protiv nas, neće biti lako, ali imamo veliku šansu i moramo da je iskoristimo da krenemo pobjedom u glavnoj rundi“, kazala je srednji bek Matea Pletikosić.

Budućnost glavnu rundu elitnog takmičenja počinje sa četiri, dok je švedski tim prenio dva boda.

Crnogorski i švedski tim do sada su odigrali četiri međusobna duela u Ligi šampiona i svi su pripali Budućnosti. Posljednji put sastali su se u novembru 2015. godine, kada je Budućnost slavila u Švedskoj 25:18.

Subotnja utakmica između Budućnosti i Savehofa  počeće u 19 sati.

U ostalim mečevima te grupe sjutra će igrati Ramniku Vlčea i Krim (15), dok će u nedjelju rivali bitzi Đer i Brest (19).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve