Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

EHF LŠ: Praznik rukometa u Morači

Budućnost i Đer od sezone 2011/2012. bukvalno vladaju evropskim terenima, samo je Bukurešt uspio da poremeti savršen niz velikana

Budućnost je izgubila posljednjih pet utakmica od Đera, posljednju u januaru u Mađarskoj 26:24. Aktuelni šampion i petostruki osvajač Lige šampiona je u seriji od 35 utakmica bez poraza!

Budućnost i Đer, Foto: Ehfcl.com

Budućnost i Đer od sezone 2011/2012. bukvalno vladaju evropskim terenima, samo je Bukurešt uspio da poremeti savršen niz velikana.

Najjači Đer, sa našom reprezentativkom Katarinom Bulatović, stigao je juče u glavni grad Crne Gore. Nema namjeru da prepusti bodove, želi sa prve pozicije iz grupi 2 da ode u aprilske četvrtfinalne mečeve. Mađarski tim u svojim redovima ima sve šampionke i klasu na svakoj od pozicija. Predvodi ih Brazilka Eduarda Amorim. Pitaju se, naravno, i Norvežanke, a ima ih pet, najbolje su trenutnu Oftedal i Kristijansen (tu su još desni bek Kurtović i pivot Bratsen, golmanka Grimsbo je povrijeđena). Crnogorski navijači imaće priliku da ih gledaju ponovo, vrlo brzo na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre.

Može li neko da zaustavi savršeni niz i savršeni tim kakav je Đer?

Budućnost se nada. ,,Plave” vjeruju da timskom igrom mogu do iznenađenja. A derbi kola je već tu, danas od 17 časova ljuti rivali odigraće u ,,Morači” pretposljednji duel glavne faze elitnog takmičenja.

“Uvijek je izazov i velike su ambicije kada igrate protiv protivnika kakav je Đer, petostruki šampion Evrope. Za ovakve utakmice i protivnike od početka se spremamo. Bukvalno se živi za ovo. S druge strane, svjesne smo ko nam dolazi, sa kojim fondom igrača raspolaže Đer i kakvi su igrači u pitanju. Ali, isto tako vjerujem u moj tim. Sigurna sam da ćemo imati potrebnu smirenost i da ćemo im se suprotstaviti na pametan način. Vjerujem da će protivnik od starta osjetiti našu snagu. Sigurna sam da ćemo pružiti sve najbolje što možemo i da Đeru onda neće biti lako protiv nas”, poručila je Jovanka Radičević koja je već nastupala za Đer, kada je osvojila trofej Lige šampiona.

Budućnost je u Đeru bila u egalu posljednjih pet minuta. Tehničke greške odvele su tada naše igračice u poraz. Đer je tada pokazao niz slabosti, a protiv Bresta u remiju kod kuće i u pobjedi u prošlom kolu u Francuskoj, pukotine u odbrani koje bi ,,plave” mogle da iskoriste.

Napadačka strana je adut ove ekipe, koja osim raznovrsnosti u pozicionom napadu, pokazuje najveće mogućnosti u tranziciji. Šampiona hrane laki golovi.

“Đer ima vrhunske igrače na svakoj poziciji, ali smo kod njih pokazali da možemo da se nosimo. Smatram da su nas u toj utakmici pobijedili zato jer smo napravile mnogo tehničkih grešaka. Ono što je važno pred današnji meč je da ih svedemo na mali broj golova, jer žive od tranzicije i kontri. Sigurna sam da smo spremne za to”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve