Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

EHF LŠ: Plave i oslabljene žele pobjedu u Ljubljani za kraj glavne runde

U posljednjem kolu glavne runde u kojoj su ostvarile tri pobjede i doživjele dva poraza, naše šampionke će biti oslabljene neigranjem golmanke Marine Rajčić i kapitenke Milene Raičević, dok je pod znakom pitanja nastup krila Majde Mehmedović

Rukometašice Budućnosti juče su otputovale za Ljubljanu, gdje će u subotu protiv Krima odigrati meč posljednjeg kola glavne runde Lige šampiona. Duel nema rezultatski značaj jer je poznato da će naše šampionke sa trećeg mjesta u četvrtfinale, dok je Krim bez šansi za prolaz među osam najboljih.

Lazović, Foto: ŽRK Budućnost

U posljednjem kolu glavne runde u kojoj su ostvarile tri pobjede i doživjele dva poraza, naše šampionke će biti oslabljene neigranjem golmanke Marine Rajčić i kapitenke Milene Raičević, dok je pod znakom pitanja nastup krila Majde Mehmedović.

Budućnost je dobila prvi međusobni duel (30:28), a i pored odsustva važnih igračica cilj je pobjeda u Ljubljani koja bi bila lijepa uvertira pred obaveze koju očekuju reprezentaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju i Evropsko prvenstvo u Danskoj i Norveškoj.

“Idemo da odigramo dobar meč, iako nema rezultatski značaj. Svaki meč je međutim, dragocjen za nas, naročito na planu uigravanja za ono što nas očekuje u četvrtfinalu koje je sada u fokusu. Bićemo oslabljene neigranjem Milene Raičević, dok je pod znakom pitanja Majda Mehmedović, ali već duže vrijeme nijesmo kompletne, pa smo protiv Đera pokazale da imamo kvalitet da igramo protiv najjačih i da nam je mjesto na finalnom turniru Lige šampiona”, kazala je desni bek Barbara Lazović.

U duelu protiv Krima priliku bi mogle da dobiju i mlađe igračice, a jedna od njih je desni bek Katarina Džaferović.

“Nemamo mnogo utakmica i svaka je važna za nas, jer je novo iskustvo. Imamo dugu tradiciju igranja protiv Krima, znamo ih veoma dobro, tako da smo veoma spremne za subotnji duel. Sigurna sam da će svaka igračica dati svoj maksimum i da će ishod biti pozitivan. Nadam sam da ćemo mi mlađe igračice dati sve od sebe da opravdamo povjerenje, ukoliko dobijemo šansu. Za mene bi to bilo veliko iskustvo i nastojaću da iskoristim svaki minut koji provedem na terenu”, kazala je Džaferović.

Utakmica u dvorani Kodeljevo igra se u subotu u 19 sati.

U preostala dva meča posljednjeg kola u grupi 2, u subotu će se sastati Đer i Ramniku Vlčea i u nedjelju Savehof i Brest.

Đer će u četrvtfinale sa prvog, Brest sa drugog, a Ramniku Vlčea sa četvrog mjesta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve