Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

EHF LŠ: Budućnost imala plus šest pa prokockala pobjedu protiv Đera

Djelovalo je da će Đer nakon dvije godine prvi put izgubiti u Ligi šampiona, ali Budućnost nije uspjela da zaustavi trostrukog uzastopnog prvaka Evrope

Rukometašice Budućnosti poražene su od Đera u “Morači” rezultatom 27:28 u meču petog kola glavne faze Lige šampiona.

Foto: ŽRK Budućnost

Djelovalo je da će Đer nakon dvije godine prvi put izgubiti u Ligi šampiona, ali Budućnost nije uspjela da zaustavi trostrukog uzastopnog prvaka Evrope.

Iako meč nije imao veliki rezultatski značaj jer su obje ekipe izborile četvrtfinale, duel Budućnosti i Đera uvijek je veliki derbi evropskog rukometa.

Početak meča bio je prilično zanimljiv, igralo se gol za gol, a gošće su u jednom momentu imale gol prednosti 5:6. Budućnost je tada ubacila u brzinu više i stekla prednost od 2-3 gola.

U finišu prvog dijela Budućnost je uspjela i dodatno da uveća prednost, pa je crnogorski šampion na veliki odmor otišao sa plus pet, 17:12.

Početak drugog poluvremena išao je na ruku Budućnosti koja održavala prednost od 4-5 golova i u dva navrata imala i plus šest.

U posljednjih deset minuta Đer se vratio u igru i to u potpunosti kada je prišao na samo gol zaostatka 26:25, nedugo zatim i poravnao, a onda i prešao u vođstvo 26:27.

Gošće su pokazale kvalitete u posljednjim minutima kada su uspjele da održe prednost i slave sa jednim golom razlike 27:28.

U narednom kolu koji se igra sedmog marta “plave” će gostovati Ljubljani.

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve