Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

EHF Euro kup: Lavice protiv Norveške u Podgorici

Crnogorskim rukometašicama duel sa Norveškom biće prva akcija nakon Svjetskog prvenstva u Španiji, koje je održano u decembru prošle godine

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore igraće danas u Podgorici protiv Norveške duel EHF Euro kupa.

To je takmičenje u kojem nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva koje će biti odigrano u novembru ove godine i Norveška kao zvanični šampion Starog kontinenta.

Crnogorskim rukometašicama duel sa Norveškom biće prva akcija nakon Svjetskog prvenstva u Španiji, koje je održano u decembru prošle godine.

Obje selekcije ostvarile su pobjede u prva dva meča. Crna Gora je slavila protiv Sjeverne Makedonije u Nikšiću 31:30 i Skoplju 29:21. Norveška je bila ubjedljiva protiv Slovenije 29:21 i 26:21.

U crnogorsku selekciju, nakon dužeg odsustva zbog porađaja, vraća se Milena Raičević, na gol će ponovo i Marta Batinović, koja je otpala sa spiska pred Olimpijske igre u Tokiju. Očekuje se i debi lijevog beka Budućnost Bemaksa Ilde Kepić, koja je dobila crnogorski pasoš. Selektorka Bojana Popović neće moći da računa na Đurđinu Jauković, Jelenu Despotović i Emu Ramusović.

Duel crnogorsklih rukometašica počeće u 18 sati.

Novi duel istih rivala, tri dana kasnije, na programu je u Larviku. Šampionat Evrope za rukometašice biće odigran od 4. do 24. novembra u Sloveniji, Sjevernoj Makedoniji i Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve