Nedjelja, 2 Aprila, 2023
Rubrika:

EHF: Crnogorskim klubovima sedam mjesta na međunarodnoj sceni

Crna Gora u sezoni 2020/21 ima pravo na jednog predstavnika u DELO EHF Ligi šampiona za rukometašice i tri u EHF Evropskoj ligi (nekadašnji EHF kup), saopšteno je iz Evropske rukometne federacije (EHF)

Crna Gora u sezoni 2020/21 ima pravo na jednog predstavnika u DELO EHF Ligi šampiona za rukometašice i tri u EHF Evropskoj ligi (nekadašnji EHF kup), saopšteno je iz Evropske rukometne federacije (EHF).

Rukometna lopta, Foto: Novosti.rs

Iz EHF-a su nacionalne federacije obavijestili o distribuciji mjesta u muškim i ženskim evropskim kupovima za narednu sezonu, a na osnovu rezultata klubova u prethodnim sezonama.

Zahvaljujući činjenici da je naša država na 9. mjestu rang liste u ženskim evropskim kupovima, ima pravo na ukupno četiri mjesta u narednoj sezoni.

Kada su u pitanju evro kupovi u muškoj konkurenciji, Crna Gora ima tri mjesta u EHF Evropskom kupu (nekadašnji Čelendž kup).

Podsjetimo, odlukom upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore sezona u domaćim ligama je poništena, pa pravo učešća u evropskim kupovima imaju klubovi koji su taj status stekli u sezoni 2018/2019.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve