Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Egzum van terena tri do pet nedjelja, slijede drakonske kazne

Prema preliminarnim ljekarskim pregledama Egzumu slijedi pauza od najmanje tri do pet nedjelja, a najuticajniji sportski španski mediji "Marka" i "As" smatraju da je za Geršona Jabuselea karijera u Realu nakon ovoga završena.

Partizan je sinoć u Madridu rasturio Real Madrid, ali postoji realna šansa da to bude pirova pobjeda izabranika Željka Obradović, pošto je pitanje u kakvom sastavu će moći da dočekaju najtrofejniji tim Evrope u Beogradu.

Utakmica je prekinuta 100 sekundi prija kraja zbog opšte tuče nakon što je isfrustrirani Serhio Ljulj udario kaptena Partizana Kevina Pantera koji mu se nakon toga unio u lice, a potom je počela uličarska makljaža na parketu u kojoj se posebno istakao Geršon Jabusele.

Naime, Realov gorostas se obrušio na Dantea Egzuma i rvačkim zahvatom na kojem bi mu pozavidjeli i najbolji svjetski rvači grčko-rimskim stilom bacio ga na parket i tom prilikom teže povrijedio, pošto je plejmejkeru pukla tetiva u stopalu.

Prema preliminarnim ljekarskim pregledama Egzumu slijedi pauza od najmanje tri do pet nedjelja, a najuticajniji sportski španski mediji “Marka” i “As” smatraju da je za Jabuselea karijera u Realu nakon ovoga završena.

Ipak, vratimo se sinoćnoj utakmici, koju je Partizan fenomenalno otvorio vođstvom 9:0 i nakon toga španski tim više nije uspio da se vrati u igru. Do kraja utakmice najmanja prednost crno-bijelih iznosila je 9:5, sve drugo proteklo je u znaku izabranika Željka Obradovića, koji je fenomenalno pripremio taktiku protiv svog bivšeg kluba.

Od početka meča atmosfera na tribinama je bila naelektrisana, pošto su navijači Reala bili nezadovoljni gotovo svakom odlukom sudijske trojke. Kada su navijači Reala vidjeli da utakmica ide neželjenim tokom, a da sudije ne podliježu uobičajenim pritiscima sa tribina i klupe, počeli su da skandiraju “Evroliga mafija”, i na taj način slali poruku da su u ULEB-u odlučili da Madriđani ne stignu do Kaunasa.

Partzizan je napravio podvig koji nikada niko nije uradio u istorij kraljevskog kluba, pobijedio je u evropskom plej-ofu dva puta Real na njegovom parketu i napravio dvostruki brejk, a poseban kuriozitzet predstavlja činjenica da se nešto slično dogodilo samo jednom u istoriji Evrolige.

Akter i tog događaja, pogađate, bio je Željko Obradović, koji je u sezoni 2026/17. pobijedio oba puta Panatinaikos u Atini i već u prvoj utakmici u Istanbulu završio posao. Fenerbahče je nakon toga postao prvak Evrope,a bila je to ujedno i posljednja, deveta Obradovićeva šampionska kruna Starog kontinenta.

Međutim, ovog puta stoj stvari mnogo nepovoljnije po Partizan, ne samo zbog povrede Egzuma, nego i zbog kazni koje bi mogla da odredi za vinovnike tuče u Madridu Evroliga.

Naime, sudije su isključile kompletan tim Partizana, i samo jedan košarkaš Reala je ostao bez kazne, a to bi moglo da znači da niko od njih, ukoliko Evroliga postupi po strogim pravilima, ne bi mogao u utorak na parket beogradske “Arene”.

Za oba tima to je ozbiljan problem, pogotovo što bi svi isključeni igrači mogli dobiti više utakmica zabrane igranja, za Jabuselea je sezona vjerovatno završena, ali bi tada u ogromnom problemu bio Partizan, koji bi u tim slučaju bio bez tima.

Ukoliko ULEB diskvalifikuje sve košarkaše crno-bijelih Obradović bi na raspolaganju za treću utakmicu imao samo centra Balšu Koprivicu i vjerovatno juniore kluba, dok Real ima nekoliko košarkaša iz seniorskog pogona koji bi mogli da nastupe u Beogradu.

Sa takvim raspletom događaja, što nije nemoguće, Real bi imao vrlo realne izglede da preokrene seriju u svoju korist i ode na fajnal-for, ali opet  pitanje je sa kakvim timom.

Grobari su jutros oko 6.00 časova u velikom broju dočekali košarkaše Partizana i napravili brazilsku atmosferu na beogradskom aeorodromu “Nikola Tesla”, ali koliko su ozbiljne šanse Partizana da se domognu Kaunasa, nakon kazni Evrolige, koje će biti donesene vjerovatno danas, ostaje da se vidi.

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve