Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Efekat koronavirusa: Sportska takmičenja u Crnoj Gori pred praznim tribinama

Svakako najvažniji sportski događaj u martu su kvalifikacije za Olimpijske igre, koje će se održati od 20. do 22. marta u Podgorici. Pored naših “lavica” na turniru će igrati Norveška, Rumunija i Tajland, a dvije najbolje reprezentacije plasiraće se na Olimpijske igre

Ministar zdravlja Kenan Hrapović saopštio je da će se, zbog prevencije od širenja koronavirusa, domaći i međunarodni sportski događaji u našoj zemlji održati bez prisustva publike.

Rukometašice trening, Foto: Rscg.me

Svakako najvažniji sportski događaj u martu su kvalifikacije za Olimpijske igre, koje će se održati od 20. do 22. marta u Podgorici. Pored naših “lavica” na turniru će igrati Norveška, Rumunija i Tajland, a dvije najbolje reprezentacije plasiraće se na Olimpijske igre.

Crnogorske rukometašice čekaju i mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Mađarske, 25. marta u gostima i tri dana kasnije na domaćem terenu.

“Domaći i međunarodni sportski događaji održaće se bez prisustva publike”, rekao je Hrapović na konferenciji za novinare.

Naveo je i iz kojih zemalja sportisti neće moći da dolaze u Crnu Goru.

“Eventualni dolazak sportista iz najugroženijih područja, kada je u pitanju koronavirus, odlaže se do daljnjeg. Tu se misli na sportiste iz Italije, Španije, Koreje, Irana i Kine”, dodao je Hrapović.

Nakon ove odluke, jasno je da će domaća takmičenja biti odigrana bez prisustva navijača, kao i veoma zanimljiva završnica ABA lige.

Izvjesno je da će se od 27. marta za mjesto u finalu ABA lige nadmetati Budućnost Voli i Crvena zvezda, a moguća je i polufinalna serija između Mornara i Partizana.

Bez publike će se odigrati i duel četvrtfinala Lige šampiona između Budućnosti i Esbjerga, prvog vikenda aprila u Podgorici,  prijateljski mečevi naše fudbalske reprezentacije protiv Letonije i Luksemburga, 26. i 30. marta pod Goricom, kao i susret naših vaterpolista i Hrvatske u četvrtfinalu Svjetske lige, 17. marta u Podgorici.

Neizvjesno je i hoće li se crnogorski vaterpolisti nadmetati na kvalifikacionom olimpijskom turniru u Roterdamu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve