Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Džudović novi trener Budućnosti

Saradnja na dvije godine

Miodrag Džudović novi je trener Budućnosti, objavio je podgorički klub.

On će naslijediti Aleksandra Nedovića, s kojim je danas zvanično raskinuta saradnja poslije lošeg starta u domaćem prvenstvu i poraza od Petrovca i Dečića.

– Proslavljeni reprezentativac Crne Gore se vraća među ,,plave“ nakon tri godine, a sa sobom donosi iskustvo rada u stručnom štabu fudbalske reprezentacije i željan je dokazivanja u seniorskom fudbalu kao prvi strateg. Džudović i naš klub su dogovorili saradnju na dvije godine, ciljevi su im se poklopili, a i uprava kluba i nekadašnji sjajni defanzivac su jasni da zajedno mogu da rastu i napreduju.

Naš novi trener je imao zavidnu igračku karijeru, nastupao je za Jezero iz Plava, Jedinstvo, OFK Beograd, Volin, Spartak Naljćik gdje je živa legenda, dok je igračku karijeru završio u Irtišu iz Pavlodara.

Naravno, svi ga najviše pamtimo po sjajnim nastupima u dresu sa državnim grbom, gdje je dugo bio stub odbrane i jedan od glavnih igrača u kvalifikacijama za EURO 2012. kada smo sanjali plasman na veliko takmičenje…

Nakon igračke karijere odmah se posvetio trenerskoj, a pažljivim, marljivim i profesionalnim radom je polako došao do pomoćnika u Budućnosti i reprezentaciji Crne Gore, a sada je dobio šansu da bude šef stručnog štaba – naveli su iz podgoričkog kluba.

Džudović se krajem maja 2018. zahvalio ,,plavima“ na ponudi da ostane prvi trener, nakon što je privremeno obavljao tu ulogu poslije odlaska Vladimira Vermezovića.

– Predstavlja mi izuzetnu čast što je uprava kluba ponudila da budem šef stručnog štaba. Ukazali su mi povjerenje u posljednja četiri kola, a onda i ponudili da nastavimo saradnju. Zahvalio bih se na ponudi, u nadi da će se steći uslovi da nekad u narednom periodu, uz obostrani interes, ponovo sarađujemo. Trenutno ne posjedujem UEFA PRO licencu koja je neophodna za vođenje ekipe u Prvoj ligi. Pored toga, smatram da još treba da se usavršavam u profesionalnom smislu kako bih odgovorio izazovima koje sa sobom nosi funkcija šefa stručnog štaba – izjavio je tada Džudović.

Uslovi za saradnju su se sada stekli, a Džudovića čeka težak posao da ,,podigne“ uzdrmanu ekipu, prvu u istoriji Budućnosti koja se nalazi na začelju prvoligaške tabele otkad se igra crnogorsko prvenstvo.

Prvi ispit čeka u neđelju, kada će Budućnosti gostovati Rudaru.

Uprava Budućnosti je, prema našim saznanjima, poslije rastanka s Nedovićem kontaktirala sa Željkom Petrovićem i Miloradom Pekovićem, ali nijedan od njih dvojice nije bio spreman da u ovom trenutku sjedne na klupu najvećeg crnogorskog kluba.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve