Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Džudo: Tri srebrna odličja za Nikšićane u Dubrovniku

Nikšićki predstavnici osvojili su tri srebrne medalje i to  Jovana Peković (-78kg), Nikola Gušić (-81kg) i Danilo Pantić (+100kg), potvrdivši tako dobru formu u susret važnim takmičenjima koja ih očekuju

Na Evropskom kupu, održanom u Dubrovniku, koji je okupio 235 džudista iz 25 država, sa četiri kontinenta, reprezentativci Crne Gore ostvarili su sjajan učinak, i to baš Nikšićani, stasali u Akademiku.

Foto: Cdm.me

Nikšićki predstavnici osvojili su tri srebrne medalje i to  Jovana Peković (-78kg), Nikola Gušić (-81kg) i Danilo Pantić (+100kg), potvrdivši tako dobru formu u susret važnim takmičenjima koja ih očekuju.

Peković je u prvom kolu iponom dobila predstavnicu Velike Britanije Jones, u polufinalu je savladala Hrvaticu Petrunjelu Pavić i to za svega dva minuta, a u borbi za zlato čekala ju je reprezentativka Francuske Juia Pierret, protiv koje je vodila, ali na kraju nije izdržala i morala se zadovoljiti drugim mjestom.

Gušić je u prvoj borbi bio bolji od Rusa Tjulparova, u drugom mu je pao i predstavnik Slovenije Gonstenčnik, u četvrtfinalu žrijeb mu je “namjestio” klupskog druga Nebojšu Gardaševića, da bi polufinale bilo neizvjestno, ali je na kraju, sjajnim iponom, savladan reprezentativac Hrvatske Dominik Sumpor. Od Gušića je bio bolji samo Srbin Milan Bunčić.

Pantić je za prvog protivnika imao domaćeg takmičara Anta Baraća, pa se okušao sa Petrom Ćirkovićem iz Srbije, a u polufinalu je slavio protiv Šveđanina Matsona. Borbu za najsjajnije odličje izgubio je od predstavnika Ukrajine Antona Savitskog. Dan ranije Marko Gušić, takođe član nikšićkog Akademika, nakon tri pobjede zaustavljen je u borbi za medalju od Rusa Melikova.

Selektor crnogorske reprezentacije i šef struke u nikšićkom klubu, Dragan Šćepanović, izuzetno je zadovoljan učinkom svojih boraca u Dubrovniku.

“Zadovoljan sam. Bila je jaka konkurencija, takmičari su dali sve od sebe i donijeli tri medalje. Osim njih troje, dobre partije su imali i ostali takmičari, a posebno Nikola Gardašević i Marko Gušić. Ipak, ostali su bez odličja. Svi ovi mečevi bili su dobar test, baš kao što će biti i Evropski kup, sljedećeg mjeseca, u Sarajevu. Nakon toga nam slijedi Olimpijski kamp u Poreču, pa Univerzijada u Napulju…, a sve je, ujedno, uvertira za seniorsko EP u Minsku”, kazao je Šćepanović za Arenu.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve