Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Džudo savez dobio spor: Upravni sud poništio rješenje Ministrstva sporta i mladih

Navodi se da se Zakonom o upravnom sporu, presudom Upravnog suda, Džudo savez se vraća u prvobitno stanje, odnosno u Registar sportskih organizacija Crne Gore kao jedini nacionalni savez u oblasti džudo sporta

Upravni sud usvojio je tužbu Džudo saveza i poništio rješenje Ministrstva sporta i mladih, kojom je te savez brisan iz registra sportskih organizacija Crne Gore, saopšteno je iz te asocijacije.

Navodi se da se Zakonom o upravnom sporu, presudom Upravnog suda, Džudo savez se vraća u prvobitno stanje, odnosno u Registar sportskih organizacija Crne Gore kao jedini nacionalni savez u oblasti džudo sporta.

Saopšteno je da se Judo savez briše iz Registra sportskih organizacija kao nacionalni savez u tom sportu.

– Upravni sud tom presudom potvrdio da je Ministarstvo sporta i mladih na čelu sa ministrom Nikolom Janovićem i direktorom direktorata za sport Milošem Lalevićem, svojim nezakonitim postupcima, omogućilo grupici ljudi da nezakonito osnuju organizaciju kojoj su dali ime Judo savez Crne Gore, piše u saopštenju Džudo saveza.

Navodi se da je ministar Janović nakon toga uputio pismo Svjetskoj džudo federaciji, kojim je tražio da tu organizaciju prizna kao jedini nacionalni savez u oblasti džudo sporta.

– Nažalost najveću štetu, u prethodnom periodu imali su crnogorski takmičari, koji su u vrijeme donošenja ove nezakonite odluke Ministarstva sporta i mladih, bili veoma blizu olimpijske norme, saopšteno je iz Džudo saveza.

Navodi se da su predstavnici Džudo saveza upoznali vršioca dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Vasilija Laloševića o aktivnostima bivšeg rukovodstva.

– Interes džudo sporta i džudista nikada nije bio u njihovim planovima, a jedina svrha njihovog djelovanja je bilo otimanje sredstava od džudo sporta. Sve to, uostalom, ubrzo će dobiti epilog u novim presudama na osnovu krivičnih prijava koje smo podnijeli boreći se za pravdu u džudo sportu, piše u saopštenju Džudo saveza.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve