Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

DŽSCG: Džudisti u Nikšiću završili pripreme za Igre malih zemalja

Takmičare su tokom priprema u Nikšiću posjetili predsjednik saveza Andrija Čađenović, direktor Akademika Milentije Doderović i članovi Uprvanog odbora Džudo saveza

Crnogorski džudisti radi što uspješnijeg nastupa na Igrama malih zemalja Evrope i Evropskim igrama u Minsku odradili su u Nikšiću trodnevne pripreme saopšteno je iz Džudo saveza.

Foto: Mondo.rs

Navodi se da su prvom zajedničkom okupljanju crnogorskih džudista, na poziv selektora Dragana Sćepanovića, prisustvovali najbolji seniori, kao i pojedini juniori i kadeti. Pripremama je prisustvovalo 60 takmičara, sa kojima su, osim Sćepanovića, radili i nacionalni treneri Bogoljub Prelević, Omer Nurković i Marinko Đurđevac.

Takmičare su tokom priprema u Nikšiću posjetili predsjednik saveza Andrija Čađenović, direktor Akademika Milentije Doderović i članovi Uprvanog odbora Džudo saveza. Čađenović je kazao će Džudo savez radeći transparentno i u skladu sa zakonom biti kuća svih džudo klubova i omogućiti reprezentativcima kvalitetne uslove za rad.

“Vi ste najveći potencijal i najbolji reprezenti Crne Gore. Vratićemo vam dostojanstvo kakvo zaslužujete i ophoditi se prema vama sa punim poštovanjem”, rekao je Čađenović.

Direktor Akademika, u čijoj sali su održani treninzi, ohrabrio je reprezentativce da nastave vrijedno i discipliriovano da rade vjerujući u svoje snove. Doderović je pohvalio zakonska rješenja Ministarstva sporta koja predviđaju visoke novčane premije za sportske rezultate.

“Akademik će kao pravi lider džudo sporta u Crnoj Gori sve kapacitete staviti na raspolaganje reprezentativcima kako bi na hrabar i dostojanstven način predstavili Crnu Goru u svijetu”, kazao je Doderović.

Sportski direktor Srđan Mrvaljević zahvalio je gostima na podršci i informisao ih daje atmosfera sjajna. On je istakao veliko zalaganje selektora i nacionalnih trenera i pohvalio ogromnu želju, volju, disciplinu i profesionalizam koji takmičari pokazuju.

“Ovi momci su željni žestoke borbe, hrabri su i u potpunosti posvećeni džudou. Očekujem da budu uporni i u potpunostiiskoriste svoj potencijal. Čestitam klubovima koji su u skromnim uslovima doveli borce do visokog nivoa. Na nama kao savezu je da tim momcima omogućimo što kvalitetnije uslove za rad i napredak”, zaključio je Mrvaljević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve