Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

“Džordan bi danas u prosjeku ubacivao 40 i više poena”

Tokom devedesetih Džordan je sa Bulsima dva puta osvajao po tri uzastopne titule

Džef van Gandi, nekadašnji trener Njujork Niksa i Hjuston Rokitsa, kaže da će novi dokumentarac o Majklu Džordanu (“The Last Dance“) još jednom podsjetiti ljude koliko je Em-Džej zapravo bio dominantan.

foto Getty images

“Ja sam tu dominaciju Bulsa živeo. A navijači, ako budu gledali pažljivo, vidjeće koliko je malo prostora na terenu Džordan imao. Bilo je manje šuteva za tri poena, generalno se linija za tri poena manje koristila, vidjećete koliko je uzak prostor bio u njihovom napadu u trouglu, koliko je fizičkog kontakta dozvoljavano… Ljudi će biiti zapanjeni“, kaže 58-godišnji Van Gandi i dodaje:

“Svi misle da znaju koliko je dobar bio Džordan, ali dok se ne vratiš malo u prošlost i dok ga zapravo ne proučavaš, nikada nećeš razumjeti koliko je veliki igrač bio. Šutirao je često preko 50% iako je igrao kroz fizički kontakt – u današnjoj igri, on bi živio na liniji za slobodna bacanja“.

Zbog svega navedenog Van Gandi navodi da nema sumnje kako bi se Džordan snašao u današnjoj košarci.

“On bi u svom zenitu u današnjoj NBA ligi u prosjeku ubacivao 40 i više poena. Ili bi non-stop bio na liniji za slobodna bacanja ili niko ne bi mogao da se izbori sa njegovom raznovrsnošću. Ponavljam, ako navijači pomno budu pratili količinu fizičkog kontakta, biće još više impresionirani Džordanovom efikasnošću“.

Tokom devedesetih Džordan je sa Bulsima dva puta osvajao po tri uzastopne titule.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve