Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Džo Bajden ukinuo obaveznu vakcinaciju protiv kovida, Novak Đoković može na US open

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden danas je ukinuo uredbu o obaveznoj vakcinaciji protiv korona virusa za strane posetioce, što i zvanično znači da će Novak Đoković moći da igra na US openu.

Odluke predsjednika SAD Džo Bajdena stupiće zvanično na snagu 12. maja, poslije okončanja vanredne situacije koja je uvedena zbog pandemije.

To istovremeno znači da će najbolji teniser svijeta Novak Đoković nakon dvije godine moći nesmetano da učestvuje na četvrtom Grend slem turniru sezone.

Đoković prošle godine zbog pandemije izazvane kovidom i izbjegavanja vakcinisanja nije učestvovao na dva od četiri Grend slem turnira – na Australijan openu u Melburnu i na US openu u Njujorku, zbog čega je izgubio prvo mjesto na ATP listi.

U međuvremenu je u januaru trijumfovao na Australijan openu, pošto su mu Australijanci ukinuli trogodišnju suspenziju, izrečenu prošle godine.

Srpski teniser pokušaće narednih mjeseci da osvoji što više Grend slem turnira i na taj način u trci za GOAT ostavi iza sebe Španca Rafaela Nadala.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve