Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Džiu džicu: Mata Leao osvojio 15 medalja u Skoplju

Ovi dobri rezultati donijeli su Podgoričanima pehar trećeplasirane ekipe u konkurenciji 20 timova i četvrte nacije među 17 država učenika

Podgorički klub brazilskog džiu džicua Mata Leao nastupio je na turniru u Skoplju sa 16 takmičara koju su osvojili 15 medalja i to osam zlatnih tri srebrne i četiri bronzane.

Mata Leao, Foto: Cdm.me

Zlatne medalje osvojili su najmlađi takmičari Boris Ilin, Marko Maraš, Mitar Babić i Danilo Obradović. Potom su zlatni bili juniori Nemanja Aleksić i Ognjen Obradović dok je senior Petar Dobrović krunisao svoj nastup osvojivši dva zlata, u kategoriji teškaša plavih pojaseva kao i u apsolutnoj (open) kategoriji.

Osvajači srebrnih medalja su Ljubo Vojinović u dječijem uzrastu, junior Andrej Knežević i senior Aleksa Janičić dok su bronze pripale Nikoli i Aleksi Mitroviću i na kraju senioru Dinu Alibaliću koji je dva puta došao do bronzane medalje u težinskoj i u open kategoriji.

Ovi dobri rezultati donijeli su Podgoričanima pehar trećeplasirane ekipe u konkurenciji 20 timova i četvrte nacije među 17 država učenika.

Pored sudijske ekipe iz Hrvatske pravdu na ovom takmičenju dijelili su i naše sudije Mladen Jokmanović i Srđan Bošković.

“Ovo je jedan od najuspješnijih timskih nastupa našeg kluba u ovoj sezoni i čestitam svim takmičarima na dobrim i fer borbama. U dječijem i junirskom uzrastu naši članovi pokazali su odličan rad, dok u seniorskoj konkurenciji nekoliko naših boraca nije uspjelo da dođe do medalje. Ipak seniori Dobrović i Alibalić su to kompenzovali osvojivši još po jednu medalju u open kategorijama pored onih iz težinskih. Još jednom smo pokazali da smo jedan od najuspješnijih klubova u ovom dijelu Evrope i da se u Crnoj Gori radi kvalitetan brazilski džiu džicu. Potrudićemo se da ovu takmičarsku godinu završimo sa što više uspjeha“, izjavio je trener Mladen Jokmanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve