Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Džikić: Ako ne budemo ratnički raspoloženi, nijesu nam dobre šanse protiv Partizana

Džikić ističe da se fizički mora odgovoriti košarkašima Paritzana

Košarkaši Budućnosti Voli ne žele da odustanu od svoje igre, ali se pripremaju za sve taktičke varijante koje Partizan postavlja, poručio je trener Aleksandar Džikić.

Džikić ističe da se fizički mora odgovoriti košarkašima Paritzana.

“Došli smo do polufinale, prošli FMP 2:0, na tim utakmicama je bilo dobrih momenata, bilo je i problema, što je normalno jer je protivnik bio kvalitetan. Na ovom nivou ne možeš da očekuješ utakmice koje neće biti zahtjevne. Prvo moramo fizički da odgovorimo na igru Partizan, na njihov presing, trčanje i skok. To ne može biti posao jednog igrača, ovo je posao kojim se bavi cijela ekipa”, poručio je Džikić i dodao:

“To su preduslovi da sa svakim protivnikom pa i Partizanom budeš u utakmici. Znamo da će biti pritiska preko cijelog terena, znamo da su igrali zonski presing. Postavljali su kombinovane varijante odbrane, mi ćemo pokušati za to da se spremimo, ali nećemo mijenjati našu igru. Ekipa smo sa najmanje izgubljenih lopti i najviše izvedenih bacanja u ligi. Računam da igrači u Beograd odu čiste glave, da se samo takmiče. Na ovom nivou pričati o motivaciji i imperativu nije potrebno, u ovakvim trenucima ili jesi ili nijesi.”

Ne brine trenera podgoričkog kluba atmosfera u Pioniru.

“Bitno je samo na koji način ćeš izaći, to se vidi od početka. Da li si izašao da ratuješ ili si izašao ‘što bude’. Ako ne budemo u ratničkom raspoloženju, nijesu nam dobre šanse. Imamo dovoljno igrača, igrali smo u takvim sredinama. U Pioniru je moguće stvoriti bolju atmosferu, ali to nije ništa novo za naše igrače. Moramo da vjerujemo da ćemo izaći sa jasnom idejom šta hoćemo, a šta nećemo”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve