Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Džeko: Greška sudije kojom se promijenilo čitavo stanje u grupi

Bundesligaš je do izjednačenja i boda na Olimpiku stigao golom iz nepostojećeg penala u 95. minutu. Škotski arbitar dosudio je kazneni udarac zbog navodne ruke Krisa Smolinga, dok Džeko tvrdi da ga je lopta pogodila u lice

Fudbaler Rome Edin Džeko ne može da prežali remi protiv Borusije Menhengladbah u Ligi Evrope i za takav epilog direktno je okrivio sudiju Vilijama Koluma.

Džeko, Foto: Cdm.me

Bundesligaš je do izjednačenja i boda na Olimpiku stigao golom iz nepostojećeg penala u 95. minutu. Škotski arbitar dosudio je kazneni udarac zbog navodne ruke Krisa Smolinga, dok Džeko tvrdi da ga je lopta pogodila u lice.

“To je ozbiljna greška koja ne smije da se događa na ovom nivou takmičenja. Jednom pogrešnom odlukom je promijenjen ne samo rezultat na jednoj utakmici, već čitavo stanje u grupi. To će sve imati uticaja na plasmna u narednu rundu takmičenja”, rekao je Džeko, pa potom dodao:

“Sada imamo još tri utakmice u kojima može svašta da se dogodi. Pobjeda nad Mehengladbahom, koju smo zaslužili, sve bi olakšala. Stvarno ne razumijem kako je sudija tako mogao da bude siguran u svoju odluku, kada sam već na terenu vidio kako je lopta Smolinga pogodila u lice. Poslije kada sam pogledao snimak bio sam u šoku jer se sve jasno vidjelo”.

Roma je poslije tri kola vodeća u grupi J sa pet bodova, Basakšehir i Volfsberger imaju po četiri, dok je Borusija sakupila dva boda.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve