Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Dva Crnogorca nijesu imali ulogu u trećem kolu Bjeloruske lige: Energija do treće pobjede bez Bakićevog doprinosa

Mladi reprezentativac Dušan Bakić nije ulazio sa klupe za Energiju-BGU, dok je Ognjen Rolović bio van protokola sa sastav Minska koji je izgubio 2:0

Dva crnogorska fudbalera nijesu imali učešća u duelu svojih klubova u Bjelorusiji.

Energija i Minsk, Foto: Bettingtips4you.com

Mladi reprezentativac Dušan Bakić nije ulazio sa klupe za Energiju-BGU, dok je Ognjen Rolović bio van protokola sa sastav Minska koji je izgubio 2:0.

Derbi 3. kola Višaja lige pripao je domaćem timu koji je potvrdio epitet najprijatnijeg iznenađenja na startu šampionata, budući da je osvojio svih devet bodova, te izbio na čelo tabele.

Utakmicu je obilježio uzbekistanski ofanzivac Jasur Jakšibajev, igrač Pakhtakora koji je pozajmljen Energiji.

Dvadeset dvogodišnji ofanzivac zaslužan je za vođstvo ,,narandžastih“ – nakon njegovog prodora, te udarca i odbrane golmana gostiju Čagovetsa na odbijenu loptu natrčao je Aleksej Noško i pogodio mrežu.

Imao je Uzbekistanac još nekoliko dobrih poteza i šansi da se upiše u listu strijelaca tokom meča, a to je uradio na samom kraju, u drugom minutu nadoknade, kada je pobjegao čuvaru i preciznim šutem iskosa sa lijeve strane postavio konačnih 2:0.

Energija, koja ima filozofiju da forsira mlade fudbalere, od 70. minuta je imala igrača manje pošto je Aik Musahagijan isključen zbog drugog žutog kartona.

Ipak, izabranici Belavskija Ivanoviča kontrolisali su stvari na terenu i na kraju stigli do treće vezane pobjede.

Bjeloruski fudbal dugo je odolijevao globalnoj pandemiji virusa kovid-19, ostao posljednja evropska liga u kojoj se igra, ali usljed širenja zaraze u toj zemlji – šampionat će od danas gotovo sigurno i tamo biti prekinut.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve