Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurđić: Jadran je favorit, ali i mi imamo šta da pokažemo

Đurđić je praktično sam za Marsej u prvoj utakmici polufinala Evrokupa srušio Ortiđu sa šest golova.

Crnogorski Vaterpolista Bogdan Đurđić u Marseju odbrojava prvu ino sezonu, koja mu je donijela mnogo, ali i on je dao mnogo francuskoj ekipi.

Foto: Cdm.me

Praktično je sam u prvoj utakmici polufinala Evrokupa srušio Ortiđu sa šest golova (prvi meč završen 7:4).

U revanšu je postigao dva u novom trijumfu ekipe iz Marseja. Uz Miloša Sćepanovića, udarna igla Francuza u finalu Evrokupa protiv novljanskog Jadrana.

Sa mladim igračem razgovarali smo pred trening vaterpolo nacionalnog tima. Jeste li očekivali da ćete u Evrokupu dogurati do kraja?

“Imali smo ove godine jasne ciljeve da idemo što dalje u Evropi. Znajući koje sve ekipe igraju, mislili smo na polufinale, ali smo napravili završni korak. Očekujemo svi dobro izdanje u finalu, nadamo se trofeju. Jadran je favorit, ali imaćemo što da pokažemo”.

Zbog čega je Jadran favorit?

“Njihova timska igra je prednost, ipak su uspjeli da dobiju OSC, skup kvalitetnih pojedinaca, ali imaćemo i mi šansu. Nijesmo slučajno stigli do finala. Imamo kvalitetne igrače i biće zanimljivo”.

U Marseju ti vjeruju?

“Imam puno povjerenje saigrača, stručnog štaba i uprave kluba. Osjećam se dobro”.

Zaostaju li Francuzi u radu?

“Pokušavaju dabudu profesionalni i sustignu taj neki nivo balkanske škole. Pokušavaju da unaprijede treninge”.

Da li je to samo pokušaj ili su se približili?

“Pa, približili su se, a sad koliko, tek će se vidjeti. Svakako, nijesu ni daleko. Ali su infrastrukturno i uslovima ispred nas. Ako budu djeca počela više da se interesuju i upisuju na vaterpolo, ko zna što može biti”.

Koliko ti Šćepanović pomaže?

“Držimo se, slažemo i lijepo je igrati sa Milošem. Svakako je dobro imati saigrača iz reprezentacije ili iz svoje zemlje”.

Kakvi su planovi za narednu sezonu?

“Ne znam. Zelja Marseja je da zadrže ekipu i da se pojačaju. Za narednu sezonu se još nijesmo dogovorili”.

Imaš i drugih opcija?

“Ima, ponešto, eto i Budva se vratila u A1 Regionalnu ligu. Nadam se da će napraviti iskorak što se tiče igračkog kadra i svega”.

Da li bi se vratio uz dobru finansijsku injekciju, uz pretpostavku da će Budva biti jača za još neke igrače?

“Oni rade na tome, ali, svakako, zavisi dosta od opštine. Nije to pitanje samo jednog ili dva igrača. Budvi treba malo više, što iziskuje novčana sredstva. Što se tiče mene, volio bih j ednog dana da se vratim, da li sad ili kasnije, vidjećemo”.

Koliko još možeš i što ti je dala ova sezona?

“Dosta. U tom evropskom takmičenju igram dobro. Ranije nijesam igrao evropska takmičenja sa Budvom, nijesam imao šansu za to, osim te prve sezone kad sam ulazio u tim”.

Francuski jezik je relativno savladao, što mu pomaže u komunikaciji. Bogdan uživa u milionskom gradu. Uživa i u bazenu.

“Vaterpolo u Marseju nije sport broj jedan, ali navijači znaju da naprave dobru atmosferu. Kada igramo evropske utakmice i neke jače domaće tribine su pune”.

Jeste ii biizu osvajanja titule?

“U vrhu smo i jedina ekipa koja igra u Evropi. Zbog umora smo imali neke kikseve, a sve će se riješti u plej-ofu. Bićemo favoriti”.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve