Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Dulović: Sve za pobjedu Jedinstva

Bjelopoljci su skliznuli na posljednje mjesto nakon ubjedljivog poraza od Sutjeske u Nikšiću (5:0), te iznenađenja koje je Iskra priredila pod Goricom, gdje je savladala Budućnost (1:0)

Nezahvalna uloga ,,fenjeraša“ prvoligaškog karavana od prošlog vikenda pripada fudbalerima Jedinstva.

Bjelopoljci su skliznuli na posljednje mjesto nakon ubjedljivog poraza od Sutjeske u Nikšiću (5:0), te iznenađenja koje je Iskra priredila pod Goricom, gdje je savladala Budućnost (1:0).

Priliku da se podignu sa začelja, momci Vuka Bogavca imaće u neđelju pred svojim navijačima protiv tivatskog Arsenala (15 časova).

“Želimo što prije da se iskupimo za rezultat kraj Bistrice. Doživjeli smo težak poraz od Sutjeske, ali ako je već tako moralo – bolje jednom da izgubimo 5:0, nego pet puta po 1:0. Analizirali smo tu utakmicu i, vjerujem, izvukli pouke. Svi jedva čekamo naredni meč u kojem ćemo uraditi sve da obradujemo navijače”, rekao je kapiten Momčilo Dulović.

Jedinstvo i Arsenal su stari znanci iz Druge lige. Ove sezone takmiče se u elitnom rangu crnogorskog fudbala.

“Neće biti tajni. Odlično se međusobno poznajemo. Igrali smo mnogo puta sa Arsenalom u nižem rangu, a ove godine smo se sastali i na početku takmičenja u našoj najboljoj ligi. Izgubili smo 1:0, iako smo imali svojih trenutaka i prilika. Sada smo domaćini, a ovo je utakmica u kojoj jednostavno moramo da idemo na pobjedu. Biće teško, respektujemo rivala, ali najviše cijenimo sebe. Moramo da budemo koncentrisani, strpljivi, greške da svedemo na minimum, a prema naprijed konkretni. Uz pomoć naše publike možemo do tri boda koja bi nam mnogo značila”, ističe iskusni štoper.

Dulović, kao i još par igrača, vraća se u tim…

“Istekla mi je suspenzija nakon dva meča. Treniram, spreman sam i uradiću sve da pomognem ekipi da stigne do cilja. U sastav se vraća još par igrača koji su bili kažnjeni ili povrijeđeni. Kadrovski dobro stojimo. Motivisani smo maksimalno”, dodao je korpulentni defanzivac.

Arsenal je šesti na tabeli, sa sedam bodova više od Bjelopoljaca.

Direktni duel je šansa za Jedinstvo da smanji razliku, eventualno i da se ponovo pomjeri sa dna prvoligaškog karavana.

“Meč je za nas od ogromnog značaja. Tako smo mu i prišli. Cijele sedmice se pripremamo za pobjedu. Nećemo kalkulisati već od samog početka težiti da damo gol više. Naravno, moramo biti obazrivi u fazi odbrane. Arsenal ima igrače koji mogu svima da naprave problem, vidjeli smo kako su odigrali i dobili meč u Petrovcu, ali vjerujem da ćemo naći načina da ih zaustavimo. Sa druge strane, siguran sam da naši ofanzivci mogu da zatresu mrežu rivala. Biće neizvjesno, ali iskreno se nadam da ćemo prelomiti utakmicu u svoju korist. Ovo su bodovi za “hvatanje mirne luke”, zaključio je Dulović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve