Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović primio bronzane ajkule: Igrom ste pokazali da nema protivnika kojeg ne možete da pobijedite

Predsjednik Đukanović uputio je čestitke povodom ostvarenog uspjeha predstavnicima reprezentacije i Vaterpolo saveza što je ukupno peta medalja na svjetskim i evropskim prvenstvima od sticanja nezavisnosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, povodom ostvarenog uspjeha i osvojene bronzane medalje na Evropskom prvenstvu, primio je danas predsjednika Vaterpolo saveza Crne Gore Dejana Bajića, selektora reprezentacije Vladimira Gojkovića, kapitena Draška Brguljana i najboljeg strijelca prvenstva Aleksandra Ivovića, u prisustvu ministra sporta i mladih Nikole Janovića.

Đukanović prijem, Foto: Gov.me

Predsjednik Đukanović uputio je čestitke povodom ostvarenog uspjeha predstavnicima reprezentacije i Vaterpolo saveza što je ukupno peta medalja na svjetskim i evropskim prvenstvima od sticanja nezavisnosti.

Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da se nakon izazovnog perioda u ovom sportu, krenulo uzlaznom putanjom, odgovornim i strateškim odnosom i države i saveza prema reprezentativnim i klupskim takmičenjima, što se najbolje vidi u dodatnom podsticanju timskog duha, kroz spoj mladosti i iskustva, na zadovoljstvo svih građana Crne Gore koji s pažnjom uvijek posmatraju sportske uspjehe reprezentacije.

Kao veoma važnu, istakao je činjenicu da je ovaj tim svojom igrom pokazao da nema protivnika kojeg se treba plašiti i koji se ne može pobijediti, kao i da nema utakmice koja je izgubljena do posljednjeg trenutka ma koji rezultat bio do tada.

Na temelju dosadašnjeg strateškog opredjeljenja, istakao da će prioritet biti dalje ulaganje u vaterpolo na klupskom i reprezentativnom planu, kroz jačanje i dodatnu profesionalizaciju trenerske baze za rad sa svim kategorijama, dalji razvoj infrastrukture u svim većim gradovima i održive izvore finansiranja vaterpolo klubova, a sljedstveno tome i jačanju igračke baze, za šta se može računati na potpunu posvećenost i podršku države kao i do sada.

Predstavnici Vaterpolo saveza i reprezentacije, zahvalili su na kontinuiranoj podršci sportu uopšteno i samom vaterpolu, od strane države i predsjednika Đukanovića lično.

Pohvalili su pristup Ministarstva sporta i mladih kada je riječ o normativnom regulisanju kroz Zakon o sportu, čije je donošenje doprinijelo potpunom uređivanju ove oblasti, ali i po kojem su opredjeljeni znatno jasniji uslovi za sticanje statusa vrhunskog sportiste, kao i finansijsko nagrađivanje za uspjeh na određenom takmičenju u vidu premija, po čemu smo lideri ne samo u regionu, već i među prvima na evropskom kontinentu.

Izrazili su uvjerenje da će uspjesi i dalje slijediti, uz planiranu podršku države i posvećen rad sa svim selekcijama u Vaterpolo savezu, kao i na klupskom nivou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve