Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Dubljević o plasmanu Crne Gore na Mundobasket: Niko nije vjerovao u nas

Jedan od najzaslužnijih svakako je bio centar naše selekcije Bojan Dubljević koji je dao veliki doprinos uspjehu "crvenih"

Plasmanom na Mundobasket košarkaši Crne Gore ostvarili su veliki uspjeh, jedan od najvećih sportskih podviga zemlje od samostalnosti.

Foto: FIBA.com

Jedan od najzaslužnijih svakako je bio centar naše selekcije Bojan Dubljević koji je dao veliki doprinos uspjehu “crvenih”.

“I više sam nego iznenađen. Niko nije vjerovao u nas, pogotovo posle prve utakmice sa Španijom. Igrači su pokazali srce tokom kvalifikacija a jedna od odlučujućih utakmica je odigrana u Sloveniji, kada smo dosta oslabljeni dobili Slovence i samim tim došli do šanse za put u Kinu. Ostvaren je istorijski uspjeh i svaki igrač koji je uzeo učešće u timu od prvog dana do zadnje utakmice je zaslužan za to. Naravno i stručni štab koji je napravio izvanredan posao”, kazao je Dubljević za portal Onogošt.

Crna Gora će na SP u Kini igrati u grupi sa Grčkom, Novim Zelandom i Brazilom.

“Grupa je izuzetno teška, mislim da nismo baš prošli kao što smo očekivali ali to je Svjetsko prvenstvo i može svašta da se desi. Na nama je da predstavimo Crnu Goru kako dolikuje, kao i u dosadasnjim kvalifikacijama”, kazao je član Valensije.

Svjestki šampionat u Kini na programu ej od 31. avgusta do 15. septembra.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve