Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Državna televizija Srbije prekinula prenos kada je džudistkinja Kosova počela borbu za zlato

Mnogi su kritikovali ovakav potez Srbije, koja očigledno ne može podržati velike sportske uspjehe samostalnog Kosova

Srbijanska državna televizija (RTS) prekinula je prenos Olimpijskih igara u Tokiju u trenucima kada je takmičarka s Kosova počela borbu za zlato.

Nora Gjakova se juče upisala u istoriju osvojivši već drugu zlatnu medalju za Kosovo na Olimpijskim igrama u Tokiju, a treću ukupno u istoriji nakon što je prije pet godina isti podvig napravila Majlinda Kelmendi.

Kosovska džudistkinja je u finalu kategorije do 57 kilograma slavila protiv Sanne Verhagen iz Holandije, a borbu nisu mogli pratiti gledaoci putem RTS-a jer se srbijanska državna televizija isključila iz prenosa kada su džudistkinje izašle na borilište.

Mnogi su kritikovali ovakav potez Srbije, koja očigledno ne može podržati velike sportske uspjehe samostalnog Kosova.

Osim Nore Gjakove, zlatnu medalju Kosovu na Igrama u Tokiju donijela je i Distria Krasniqi koja je postala olimpijska šampionka, takođe u džudu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ha20
28.07.2021-07:44 07:44

Neka, neka to je dovoljan putokaz da Kosovo vise nije srce Srbije vec je postalo ” sijepo crijevo Srbije ” koje dobija veliku upalu i bol u ovakvim trenutcima. Sa ovakvim ljigavim demonsrecijama srbende same sebe spustaju na nizi nivo i nemaju sanse da promjene tok bilo cega na Kosovu i samo mogu nastaviti da kolektivno laju na zvijezde.Hvala na paznji.

Krsto
01.08.2021-04:34 04:34
Reply to  Ha20

Stara Jugoslovenska skola dzudoa..Driton Tonu Kuka je devedesetih bio odlican dzudista…Ali nije mogao da se takmici jer se Jugoslavija raspala a Kosovski dzudisti nisu mogli niti htjeli nastupati za Slobodana Milosevica..Ipak Toni se nije predao..u jednoj garazi u Peci poceo je da trenira djevojcice i djecake..Rezultati nisu izostali..Njegovi puleni su Akil Djakova Evropski sampion Majljinda Keljmendi Olimpiska i svjetska sampionka i Olimpijske pobjednice Distrija Krasnici i Nora Djakova..Ove dvije poslednje su pobjedila JAPANKE u njihovoj zemlji sto je nazamisliv uspjeh,Dzudo je nacionalni sport izmisljen u Japanu..Kad je NORA pobijedila Japanku bilo je to prvi put da je jedna Japanska tamicarka… Pročitaj više »