Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Drugu godinu zaredom – Fil Foden najbolji mladi igrač u PL

Premijer liga tradicionalno svake sezone dodjeljuje nagrade za najboljeg igrača sezone, najboljeg mladog igrača sezone (do 23 godine) i najboljeg menadžera sezone

Igrač Mančester sitija Fil Foden proglašen je za najboljeg mladog igrača u Premijer ligi za sezonu 2021/22. Foden je tako dvije godine zaredom dobio ovu nagradu.

Foden je ove sezone postigao devet golova uz pet asistencija na 27 odigranih utakmica i na taj način je doveo siti na korak od osvajanja titule. Građani će ipak u posljednjem kolu morati da potvrde šampionsko zvanje.

Statistički gledano, Foden je svom timu ove sezone doprinio golom ili asistencijom na svakih 146 minuta i to je najbolja statistika za igrača do 21 godine u ligi, uz uslov da je odigrao najmanje 500 minuta.

„Veoma sam ponosan što drugu godinu zaredom dobijam ovu nagradu. Zadovoljan sam svojim igrama ove sezone i bilo je zasita sjajno što sam na taj način doprinio dobrim rezultatima tima. Zaista je velika čast dobiti ovu nagradu u tako jakoj konkurenciji“, rekao je Foden za sajt Mančester sitija.

U konkurenciji za nagradu, uz Fodena su ove sezone bili Trent Aleksander-Arnold, Konor Galager, Tajrik Mičel, Mejson Maunt, Aron Ramzdejl, Deklan Rajs i Bukajo Saka.

Premijer liga tradicionalno svake sezone dodjeljuje nagrade za najboljeg igrača sezone, najboljeg mladog igrača sezone (do 23 godine) i najboljeg menadžera sezone.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve