Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Drobnjak: Još nismo svjesni velikog uspjeha

Trijumfom protiv Sparsa u finalu plej-ofa ''studenti'' su stigli do trofeja, a samim tim i plasmanau ABA ligu. A, jedan od momaka koji je zablistao je Igor Drobnjak

Krenuli su tiho u sezonu, bez ikakve riječi o rezultatima, sa jasnim ciljem razvoj mladih igrača koji bi trebalo da budu budućnost naše košarke.

Međutim, već nakon prvog ”balona” na Zlatiboru, četiri kola i četiri pobjede moglo se naslutiti šta bi sve moglo da se dogodi.

Kako su ”baloni” odmicali igrali su sve bolje i bolje, rasli su kao ekipa i na kraju ispunili ono što su im mnogi stavili kao etiketu košarkaši Studentskog centra pokazali su i dokazali da su najbolj a ekipa u Drugoj ABA ligi.

Trijumfom protiv Sparsa u finalu plej-ofa ”studenti” su stigli do trofeja, a samim tim i plasmanau ABA ligu. A, jedan od momaka koji je zablistao je Igor Drobnjak.

Sjajni bek, koji igra i na “jedinici” bio je mnogo puta najbolji igrač u podgoričkom timu, a za Dnevne novine sumirao je utiske nakon završene sezone. I priznaje da su i on i njegovi saigrači još u šoku.

– Malo nam je jasnije, ali mislim da još nijesmo potpuno svjesni kakav smo uspjeh napravili u prvoj sezoni u ABA 2 ligi, rekao je Drobnjak na startu razgovora.

A, koji je to bio trenutak kada ste shvatili da možete da idete do kraja i trofeja?

– Primami cilj na početku sezone, pored razvoja mladih igrača je bio da kroz crnogorsku ligu ostvarimo opstanak u ABA 2 koja nam je bila u drugom planu. Međutim, nakon prva dva balona smo bili jedini neporaženi i shvatili smo da možemo da idemo do kraja, ističe Drobnjak.

Kako je sezona odmicala, tako su treneri kao na traci ponavljali da ste najbolji, glavni favorit za osvajanje… Da ii je to stvaralo neki dodatni pritisak?

– Počele su priče da smo već šampioni, tada se stvarao pritisak i od kluba, pogotovo u momentima kada smo saznali da ćemo biti domaćini plej-ofa. Ali, to je bio pozitivan pritisak, koji nam je samo dao dodatnu snagu da se borimo i pobjeđujemo, iskren je Drobnjak.

Prošlog ljeta si prekomandovan iz Budućnosti u Studentski centar kako bi dobio minutažu, igrao mnogo utakmica (domaći šampionat i Druga ABA liga). I to je bio pun pogodak. Jesi li zadovoljan svojim partijama?

– Pored velikog timskog uspjeha, mnogo sam zadovoljan i svojim partijama. Plan da ove sezone bude dio Studentskog centra se i te kako isplatio, što se vidi kroz utakmice, ali i kroz napredak koj i sam ostvario tokom sezone, ističe Drobnjak koji nije želio da priča o budućnosti.

– Nerazmišljam sada o tome, potrudiću se da ostatak sezone odigram na najbolji mogući način, paću nakon toga razgovarati sa ljudima iz kluba i vidjeti šta je najbolje za mene.

Crna Gora sa tri predstavnika u elitnom regionalnom takmičenju narednesezone bajkovita priča i razvoj naše košarke nastavlja se na najljepši mogući način.

– Stvarno smo napravili finu priču i crnogorskoj košarci dali još jednom članau ABA ligi. Od velikog j e to značaj a za sve, pogotovo za igrače koj i će imati priliku da igraju u ABA ligi, ističe Drobnjak.

Koliko može Studentski centar u elitnom rangu?

– Rano je razmišljati o tome, ali sam siguran da ćemo imati veliku želju, da ćemo se u svakoj utakmici boriti do kraja i dati sve od sebe, po čemu smo bili prepoznatljivi tokom cijele sezone, kazao je Drobnjak.

I na kraju da li ste razgovarali sa kolegama iz Budućnosti nakon osvajanja trofeja?

– Imali smo veliku podršku od svih ljudi iz kluba, kako igrača, tako i trenera što nam je mnogo značila Nakon osvajanja svi su nam čestitali. Nadam se da će i oni uraditi isto u ABA ligi, poentirao je Igor Drobnjak..

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve