Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Drobnjak: Budućnost mi vjeruje, daću sve da se odužim dobrim partijama

Mladi košarkaš je prije nekoliko dana dobio višegodišnji ugovor i biće na raspolaganju treneru Aleksandru Džikiću

Igor Drobnjak se igrama u Studentskom centru dokazao ”starijem bratu” Budućnosti.

Mladi košarkaš je prije nekoliko dana dobio višegodišnji ugovor i biće na raspolaganju treneru Aleksandru Džikiću.

– Srećan sam i zadovoljan. Iza mene i Studentskog centra je ostala sjajna sezona tokom koje smo premašili sva očekivanja. Uz afirmaciju mladih igrača, izborili smo plasman u elitno regionalno društvo. Usledio je poziv da se vratim u Budućnost, a podatak da su mi čelnici kluba ponudili višegodišnji ugovor je dokaz povjerenja, a na ukazano povjerenje ću nastojati da odgovorim dobrim partijama na parketu i velikim doprinosom u uspjesima kluba, rekao je Drobnjak za Sport Klub.

Budućnost čeka još jedna sezona puna izazova.

– Saznali smo imena rivala u Evrokupu, znamo protiv koga ćemo igrati u ABA ligi. U ovom trenutku, nije realno da se priča o ambicijama i ciljevima. Sada je najvažnije da se kockice slože u željeni mozaik, da se formira dobra ekipa, sa dobrom hemijom i energijom, a zatim da budemo maksimalno spremni i zdravi za iskušenja koja nas očekuju. Svi koji prate košarku znaju da Budućnost uvijek ima vrhunske ciljeve, a tako će ostati i u periodu koji slijedi.

U avgustu je i nova akcija crnogorske reprezentacije, koju u Podgorici čekaju pretkvalifikacije za Mundobasket.

Rivali su Danska i Island.

– Nažalost, nismo uspjeli da izborimo plasman na šampionat Evrope. Imali smo mnogo problema sa koronavirusom i povredama, nismo bili ni miljenici fortune, ali podigli smo glavu i okrenuli se obavezama koje slijede. Nema lakih rivala u svijetu košarke. Moramo da budemo maksimalno fokusirani, moramo da idemo korak po korak, a prvi su dueli sa Danskom i Islandom. Uz ozbiljan pristup i maksimalno zalaganje, vjerujem da ćemo izboriti plasman u glavni krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Imamo mladu i izuzetno talentovanu generaciju, a koji su krajnji dometi i mogućnosti pomenute generacije, znaćemo u narednom periodu, kazao je Drobnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve