Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Dreškovićev debi iz snova za Sutjesku: Osjećam se kao da sam ovdje godinama

Sastav Milije Savovića slavio je u prvom kolu protiv Podgorice (1:0), možda ne ubjedljivo kako su mislili i kako je bilo realno, ali bodovi su pripisani i to je najvažnije na startu prvenstva, pa i da su igrali sa lošijom ekipom nego što su Lješkopoljci, sve i da nijesu opterećeni revanšom drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija koji ih u četvrtak čeka protiv Makabija u Tel Avivu

Dobar ritam iz Evrope fudbaleri Sutjeske prenijeli su i na domaću scenu.

Sastav Milije Savovića slavio je u prvom kolu protiv Podgorice (1:0), možda ne ubjedljivo kako su mislili i kako je bilo realno, ali bodovi su pripisani i to je najvažnije na startu prvenstva, pa i da su igrali sa lošijom ekipom nego što su Lješkopoljci, sve i da nijesu opterećeni revanšom drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija koji ih u četvrtak čeka protiv Makabija u Tel Avivu.

Savović je rekao i prije meča da će meč početi najsvježiji igrači, oni koji ne osjećaju umor… i to se desilo. Igrala je Sutjeska dobro, stvorila u prvom poluvremenu nekoliko izglednih prilika, a to nije malo kada se igra s rivalom kakav je Podgorica. Međutim, lopta nije htjela u gol, pa ni u nastavku, kada je šef struke domaćih pojačao napad, kada se odlučivalo, ali sve do 76. minuta. A gol je, stvarno, ”visio”.

Pobjedonosni pogodak postigao je Meldin Drešković, novajlija kraj Bistrice. Gol odluke na debiju, ne može bolje.

– Žestok je ovo ritam, Evropa i domaća scena, gotovo dan za danom, ali Sutjeska je ozbiljan klub. Lično, nevjerovatno se zadovoljno osjećam, prije svega zbog toga što sam stigao u klub kakav je Sutjeska, a onda i što je moj pogodak odlučio pobjednika. Žao mi je što nijesmo već u prvom poluvremenu odlučili meč jer imali smo dobre šanse, ali … Najvažnije je da smo slavili na kraju – rekao je Drešković za Pobjedu.

– Sad već gledamo na Makabi i to je realnost. Posebno mi je drago što sam gol postigao protiv bivšeg kluba, iz kojeg ne nosim dobro iskustvo. Rad i želja jedino donose rezultat i to je formula kojom se rukovodim i koju, koliko sam shvatio, poštuje nikšićki klub. U najkraćem, osjećam se lijepo u Nikšiću, momci su me odlično prihvatili, kao da sam godinama tu. Nadam se da će da potraje takva atmosfera i takvo raspoloženje.

Ekspedicija Sutjeske putuje sjutra u Izrael, gdje je čeka (ne)moguća misija – nikšićkom timu potrebna je pobjeda nakon 0:0 u Podgorici, što bi se smatralo senzacijom imajući u vidu razliku u budžetu, iskustvu na međunarodnoj sceni, individualnom kvalitetu…

Ne treba, međutim, zaboraviti da je Sutjeska nadigrala izraelskog velikana u Podgorici i zaslužila da pobijedi…

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve