Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Drašković poslije dvije godine odigrao meč za nacionalni tim: Povratak u pravi čas

Problemi sa leđima, dva operativna zahvata u septembru usporili su ga, ali je izdržao sve napore i sada je tu, u sastavu selektora Vladimira Gojkovića. Bio je od februara u Šapcu

Dragan Drašković u utorak protiv Amerike odigrao je prvu utakmicu za nacionalni vaterpolo tim od marta prošle godine u Njemačkoj na pripremnom turniru.

Problemi sa leđima, dva operativna zahvata u septembru usporili su ga, ali je izdržao sve napore i sada je tu, u sastavu selektora Vladimira Gojkovića. Bio je od februara u Šapcu.

– Osjećam se dobro i srećan sam što sam se vratio. Za sada ide odlično. Do početka Igara je skoro dva mjeseca, a do tada vjerujem da će sve biti kako treba.

U oporavak nakon operacija ulazio je postepeno. Ništa nije forsirao, a nije ni mogao, zbog specifičnosti povrede.

– Morao sam sve da radim od početka, znači od hoda do načina treniranja u bazenu. Ali malo po malo… Olimpijske igre su veliki motiv. Iza mene je težak period – bilo je i prošlo, a povrede su dio sporta, kazao je Drašković.

Prvu pripremnu utakmicu ”ajkule” su završile pobjedom (18:17 nakon peteraca) i mogli su da izvuku dobre benefite.

– Amerikanci su fizički spremni i dosta radimo sa njima. Što se tiče utakmice, nakon vođstva od 9:4 – stigao nas je umor, sasvim normalan za ovaj period i bolje je sada da prođemo kroz to.

Do starta Svjetske lige naši reprezentativci odradiće nekoliko treninga, sparing utakmica i zvaničnu sa selekcijom Francuske.

– Dolaze nam Francuzi i Kazahstanci, što je odličano jer ne moramo nigdje da putujemo, tako da nam i to ide od ruke. Boravićemo kratko u Italiji i sparingovati sa domaćinom, a onda idemo na završni turnir Svjetske lige.

Naš tim se još nije kompletirao. Čekaju se reprezentativci koji su sa svojim ekipama na završnom turniru Lige šampiona.

– Okolnosti su takve. Navikli smo na taj način da funkcionišemo.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve