Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Dragojević vjeruje da kreće pozitivni niz za Budućnost

Budućnost u subotu dočekuje Rudar od 17 sati

Budućnost u subotu dočekuje Rudar od 17 sati.

Kapiten Miloš Dragojević i drugovi su prethodnog vikenda odigrali kvalitetno, lider Dečić je bio ograničen na dvije bezopasne šanse, a sa druge strane “plavi” su promašili dobre prilike.

Žal za tri boda ostaje, ali podgorički tim je već koncentrisan na sljedećeg rivala…

“Imamo za čim da žalimo što se tiče utakmice sa Dečićem, od početka smo stavili do znanja protivniku koji je naš cilj, a mislim da smo po prikazanoj igri zaslužili tri boda. Stvorili smo par izglednih prilika, ali nismo uspjeli da ih realizujemo i svakako da ostaje žal. Međutim, u fudbalu nema vraćanja na staro, okrećemo se narednom protivniku, a znamo da je Rudar u uzlaznoj putanji”, poručio je Dragojević.

Plavo-bijeli tim je nakon lošeg starta sezone, ušao u seriju dobrih rezultata upravo od utakmice sa Rudarom u Pljevljima (sedam utakmica – pet pobjeda, dva remija), ali na posljednja tri kola nije upisao trijumf (poraz, pa dva remija)…

“Od Budućnosti se uvijek očekuju pobjede i dobri rezultati, sigurno da nam nije prijatno kada pogledamo taj podatak, ali ono što treba da nas raduje jeste igra iz meča sa Dečićem i iz drugog poluvremana protiv Petrovca. Jednostavno, u pojedinim situacijama dobru igru nije ispratio rezultat, ali nastavili smo sa dobrim radom i očekujem da već od subote krene naš pozitivan niz”, jasan je reprezentativni čuvar mreže.

“Plavo – bijeli” nakon 12 odigranih kola imaju 19 bodova, dva manje od drugoplasirane Sutjeske i tri manje od lidera Dečića, a Dragojević je dovoljno dugo u domaćem fudbalu da zna koliko je svaka naredna utakmica bitna…

“Igra se dosta čudna sezona, ispostavilo se da svako svakoga može da pobijedi i da teško neka ekipa može da napravi kontinuitet. Naše prvenstvo sa sobom uvijek nosi dozu neizsvjesnosti, a vjerujem da će aktuelno biti neizvjesno kako za gornji, tako i za donji dom. Možda i najneizvjesnije do sada. Zbog svega toga, moramo u svaku utakmicu da uđemo sa željom i energijom kao protiv Dečića”, jasan je 33-godišnji golman.

Budućnost je od obnove nezavisnosti naše zemlje osvojila devet trofeja, pet tokom posljednje četiri godine, konačno postala najtrofejniji tim Crne Gore, a Dragojević je sa “plavo – bijelima” osvojio osam pehara.

Sada kao kapiten vjeruje da će podići klupski jubilarni 10. trofej…

“Ne opterećujem se ličnim brojkama, dio sam svih uspjeha kluba i ponosam sam na sve to. Osjećam se dobro, naporno radim i želim na svakom treningu da napredujem i budem bolji. Sigurno da bi to bio moj najveći uspjeh u karijeri, da kao kapiten kluba – u kome sam proveo i provodim najljepše dane – podignem trofej”.

A da bismo na kraju prvi prošli kroz cilj potrebne su pobjede u nizu, Dragojević vjeruje u to, kao i da će pozitivna serija krenuti – baš kao prošli put – od Rudara.

“Za nas, na toj utakmici, nema prostora za bilo kakav rezultat osim pobjede. Poštujemo svakog protivnika, Rudara koji je u seriji posebno, cijenimo njegove rezultate, ali jednostavno mi moramo da uđemo sa dobrom energijom, velikim motivom i željom za trijumfom. Sa takvim stavom i sa nova tri boda treba da najavimo izlazak iz serije lošijih rezultata i u pozitivnoj atmosferi da dočekamo derbi sa Sutjeskom”, poručio je Miloš Dragojević.

IzvorN1

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve