Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Dragojević: Naša šansa je sporija odbrana Astane

Podgoričane ne napušta optimizam uoči sjutrašnjeg meča na Ortalik stadionu od 16 časova. Pozitivno razmišlja i golman Miloš Dragojević.

Budućnost nije imala sreće na žrijebu za 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Dragojević, Foto: Pobjeda.me

Gostovanje Astani, dugo putovanje do kazahstanskog grada Almati, rival koji često igra grupne faze evropskih takmičenja – nije moglo teže za ,,plaveˮ.

Ipak, Podgoričane ne napušta optimizam uoči sjutrašnjeg meča na Ortalik stadionu od 16 časova.

Pozitivno razmišlja i golman Miloš Dragojević.

“Svjesni smo kvaliteta Astane i maksimalno smo se pripremali za utakmicu. Skautirali smo ih na pravi način. To je ekipa koja ima dosta vrlina, ali imaju i mana koje ćemo pokušati da pretvorimo u svoje pluseve. Vjerujem da možemo do pozitivnog rezultat koji bi nas odveo u naredno kolo”, rekao je Dragojević.

Gdje vidite prednost Budućnosti?

“U njihovoj sporijoj odbrani. Mislim da je zadnja linija njihova najslabija tačka. Tu vidimo šansu”, odgovorio je čuvar mreže podgoričkog tima.

Astana nije najbolje počela sezonu – primila je šest golova u porazu od bjeroruskog Dinamo Bresta na startu kvalifikacija za Ligu šampiona, potom je izgubila od Tobola u prvenstvu, pa remizirala sa Tarazom, takođe u domaćim okvirima.

Uoči sjutrašnjeg meča kazahstanski prvak je kao gost slavio protiv Ordabasija.

I Budućnost je napravila dobru uvertiru uoči evropskog meča nakon pobjede nad Titogradom.

“Trijumf u gradskom derbiju mnogo nam znači na planu samopouzdanja. Maksimalno motivisano ulazimo u meč. Svjesni smo da oni nijesu u najboljoj formi, da to nije tim koji je unazad tri-četiri godine bio toliko dominantan, što u prvenstvu, a što u Evropi. Siguran sam da ćemo imati što da pokažemo na terenu”, ističe Dragojević.

Iskusni golman osvojio je sve četiri titule koje podgorički klub ima u skoro stogodišnjoj istoriji. Budućnosti, međutim, fali ozbiljniji rezultat u Evropi. Može li ovoga puta da se ode korak dalje? Plasman u treće kolo bio bi uspjeh, pogotovo što bi ,,plaviˮ u narednoj rundi igrali sa Sarajevom na Koševu. Bila bi to lijepa prilika da izabranici Mladena Milinkovića pokucaju na vrata grupne faze Lige Evrope…

“Ponosan sam na sve titule, a sada bih volio da uradimo veliku stvar i na međunarodnoj sceni. Evropske mečeve bolje igramo u gostima i nadam se da ćemo proći Astanu”, zaključio je Dragojević.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve