Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Đorđević: Jedva sam uspio da suzdržim suze

"Pitao sam svoje igrače ko je igrao u Beogradu, samo tri igrača su digla ruku. Ovakav ambijent je dao vjetar u leđama igračima Partizanam posebno u drugoj dionici"

Trener košarkaša Virtusa iz Bolonje Aleksandar Ðorđević čestitao je Partizanu na pobjedi na startu Top 16 faze Evrokupa, ističući da je energetski i igrački bio mnogo bolji tim.

Foto: KK Partizan

“Čestitam Partizanu, bio je mnogo bolji večeras. U drugom poluvremnu su imali vezane trojke. Gordić, Volden su bili zaigrani, to je bilo teško braniti. Pokušavali smo iz svih oružja. Energija je bila na strani Partizana. Bili su na nivou, energetski i igrački bolji od nas”, rekao je sinoć Ðorđević na konferencije za medije posle meča.

Partizan je Virtusu u prvom poluvremenu ubacio 62 poena, a Ðorđević je upitan da prokomenatriše šta je doprinijelo tome.

“Mislim da su 62 poena napadačka rapsodija. Partizanovi igrači imali su dobar protok lopte. To je ono gdje nijesmo mogli da odgovorimo na pravi način. Imali smo odbrambene propuste, nijesmo menatalno spremni za sve ovo što se dešavalo. Pitao sam svoje igrače ko je igrao u Beogradu, samo tri igrača su digla ruku. Ovakav ambijent je dao vjetar u leđama igračima Partizanam posebno u drugoj dionici”, rekao je Ðorđević.

Kaže da je Partizan izgledao fenomenalno, ali da su tome malo doprinijeli i njegovi igrači.

“Ovakav ambijent čini igrače boljim, atmosfera je nešto na čemu Partizan gradi istoriju. Mi smo ekipa koja retko igra na ovakvim terenima, Partizan je danas bolje igrao u drugoj četrvtinom, tu su nas sa preciznošću šuta dokrajčili”, istakao je Ðorđević.

Navijači Partizana ovacijama su pozdravili legendarnog plejmejkera, koji im se na tome zahvalio.

“Jedva sam uspio da suzdrži suze, nijesam ovo očekivao, Toliko sam zahvalan i ponosan na odnos koji traje sa Partizanom. Beskrajno hvala. Mi smo odrasli od djece koja se bave sportom i ušli smo u jedan klub, institucijiu, koji nas je napravio ljudima i naučio principima. Odrastao sam čovjek, držim se svojih principa, a dosta principa sam naučio u Partizanu i na tome sam ih zahvalan. Mi kao igrači smo dobili dosta od Partizana, ja sam večeras dobio više nego što sam dao Partizanu”, rekao je Ðorđević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve