Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković se raspravljao sa novinarom: Žašto u mene upirete prstom?

Savjet je u petak održao višečasovni sastanak u Londonu, pred početak Vimbldona. U subotu je objelodanjeno da su Holanđanin Robin Hase, Britanac Džejmi Mari i Ukrajinac Sergej Stahovski riješili da napušte svoje pozicije. Isto je učinio i Dani Valverdu, kao predstavnik trenera

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković priznao je da je i sam razmišljao o mogućnosti da napušti ATP Savjet igrača, čiji je predsjednik.

Foto: Theindianexpress

Savjet je u petak održao višečasovni sastanak u Londonu, pred početak Vimbldona. U subotu je objelodanjeno da su Holanđanin Robin Hase, Britanac Džejmi Mari i Ukrajinac Sergej Stahovski riješili da napušte svoje pozicije. Isto je učinio i Dani Valverdu, kao predstavnik trenera.

To je bila i glavna tema na konferenciji Novaka Đokovića.

“Imate mnogo obaveza i na terenu i van terena. Nekoliko igrača napuštilo je Savjet, očekuje se da to učine i drugi. Robin Hase je jedan od njih”, konstatovao je novinar.

“Očekuje se da to učine i drugi. Izgleda imate informacije koje ja nemam”, brzo je vratio Novak.

“On misli da posao ne radite onako kako to treba i kaže da vi i Savjet nijeste previše brinuli o temama koje je on predlagao”, nastavio je novinar.

“O kome sada pričamo”, upitao je Đoković.

“O Robinu”, pojasnio je predstavnik sedme sile.

“Da li je mene imenovao”, ponovo je uskočio Novak.

“Ne lično, već Savjet kao cjelinu”.

“Zašto onda u mene upirete prstom”, nije odustajao Srbin.

“Vi kao množina”, pojasnio je novinar.

“To je velika razlika”, prihvatio je Đoković, pa dao objašnjenje:

“Razumijem zašto su Robin, Džejmi i Deni donijeli te odluke, pogotovo posle niza sastanaka koje smo imali. Posljednji smo imali u petak. Počeo je oko pet posle podne, završio se posle ponoći. Za sve nas koji učestvujemo na ovom turniru, sastanci od sedam sati su zamorni. Ali postoji šira slika. Sistem i struktura nas sabotiraju. Govorio sam o tome i ranije. Ovdje smo svi kao volonteri, kao momci koji pokušavaju da urade nešto, pomognu da se čuje i glas igrača. Dio sam Savjeta skoro šest ili sedam godina. Kao predsjednik, mogu da kažem da je posljednji saziv bio najaktivniji, možda najviše posvećen. Željeli su svi da naprave razliku. Ali struktura je takva da nam ne dozvoljava da nešto promijenimo”, kazao je Novak, prenosi Sport klub.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve