Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đoković saznao imena protivnika na Rolan Garosu

Novak će u Parizu pokušati da dođe do svog drugog Rolan Garosa u karijeri, te da po drugi put bude vlasnik sva četiri Grend slema u isto vrijeme

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, počenje pohod na titulu na Rolan Garosu od Poljaka Huberta Hurkača.

Foto: Alex Pantling/Getty Images

Đoković na turnir dolazi kao prvi nosilac i kao prvi teniser svijeta, poslije osvajanja titule na Mastersu u Madridu i finala na Mastersu u Rimu.

Novak će u Parizu pokušati da dođe do svog drugog Rolan Garosa u karijeri, te da po drugi put bude vlasnik sva četiri Grend slema u isto vrijeme.

Ukoliko Novak savlada 22-godišnjeg Poljaka, u drugom kolu će igrati protiv Amerikanca Sema Kverija ili kvalifikanta.

U trećoj rundi bi mogao da ga sačeka Žil Simon, ili dosta mlađi Đaume Munar, dok u četvrtoj rundi možemo vidjeti balkanski sudar sa hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem.

U četvrtfinalu Đoković će imati najveći izazov, ako dođe do duela sa Njemcem Aleksanderom Zverevim. Moguć je, ali malo vjerovtan, i duel sa Australijancem Nikom Kirjosom.

Novak je žrijebom u polufinalu izbjegao i Rodžera Federera i Rafaela Nadala, pa će potencijalno sa nekim od njih dvojice igrati u finalu, dok će ga u najbolja četiri tenisera Rolan Garosa sačekati, ukoliko ne bude iznenađenja, Dominik Tim.

Drugi nosilac Rafa Nadal, jedanaestostruki šampion Rolan Garosa, turnir počinje od kvalifikanta.

Zatim ga očekuje duel sa još nekim od kvalifikanata, dok će u trećem kolu igrati vjerovatno protiv Gofana, a možda protiv Kecmanovića. Ukoliko Nadal dođe do četvrtfinala, tu će ga, vjerovatno, čekati Kei Nišikori.

Rodžer Federer će u prvom kolu za protivnika imati Italijana Lorenca Sonega, dok zatim ide na boljeg iz okršaja Malek Džaziri/kvalifikant.

U trećem kolu najnezgodiniji protivnik sa kojim može da se susretne je još jedan Italijan, Mateo Beretini, dok ga zatim očekuje potencijali okršaj sa Dijegom Švarcmanom ili Markom Čekinatom.

Ukoliko dođe do četvrtfinala imaće novi okršaj s Stefanosom Cicipasom, kojem je predao meč na Mastersu u Rimu.

Dominik Tim, četvrti nosilac, u prvom kolu igra protiv Amerikanca Tomija Pola, a u osmini finala očekuje se duel sa Francuzem Gaelom Monfisom.

U potencijalnom četvrtfinalu očekuje nas izuzetno lijep meč u kojem Tim može da ukrsi reket sa Argentincem Huanom Martinom del Potrom.

Glavni žrijeb Rolan Garosa počinje 26. maja, a turnir će trajati do 9. juna, dok titulu brani Nadal.

IzvorB92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve