Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković: Raniji uspjeh daje mi osnov da vjerujem da mogu

Đoković je na prvoj konferenciji za medije u Parizu govorio o pripremama za velike turnire, o tome šta ga inspiriše i šta bi trebalo da bude inspiracija za mlade igrače, o odnosu sa Nadalom i uspjesima Dušana Lajovića

Novak Đoković na ovogodišnji Rolan Garos dolazi kao prvi nosilac i kao jedan od glavnih kadnidata za osvajanje titule iako je u finalu Rima prošle nedelje poražen od Rafaela Nadala.

Foto: FOX Sports

Đoković je na prvoj konferenciji za medije u Parizu govorio o pripremama za velike turnire, o tome šta ga inspiriše i šta bi trebalo da bude inspiracija za mlade igrače, o odnosu sa Nadalom i uspjesima Dušana Lajovića.

“Kada govorimo o mojoj porodici, mi nijesmo imali porodičnu tenisku tradiciju. Ali, ja sam se ludo zaljubio u ovaj sport. Jednostavno se desilo. Imao sam četiri, pet godina, u Srbiji su bila teška vremena, bila je ekonomska kriza. Tenis nije bio među popularnim sportovima, ali što se mene tiče veliki snovi su uvijek bili tu. Igranje na Grend slemovima, na Rolan Garosu je nešto što sam uvijek želio. Odrastao sam na šljaci i uvijek sam sanjao da pobjeđujem ovdje. Divio sam se najvećima, bili su mi idoli, posebo Pit Sampras i zamišljao sam da ću i sam jednog dana biti ovdje. Kada je sve to postalo stvarnost, osjećao sam se ispunjeno, to je poseban osjećaj. Mislim da je za mlade igrače veoma važno da žele da igraju na velikim turnirima, da nikada ne odustaju od snova šta god da je taj njihov san. Snovi su naša lična stvarnost i nešto što nam služi kao zvezda vodilja”, rekao je Novak na početku konferencija kao odgovor na pitanje koliko je važno biti inspirisan i šta smatra kao dovoljnu inspiraciju za mlade igrače koji tek dolaze.

Novinare je zanimao i Novakov odnos sa Nadalom u smislu igranja protiv Rafe na šljaci i u svijetlu poraza koji je doživeo u Rimu.

“Kao što sam rekao i u Italiji, on je čovek koji je favorit na svakom turniru. Mislim da na šljaci pored njega nikada ne bih izabrao nekoga drugog za favorita jer je osvojio toliko turnira po više puta. Koliko puta je izgubio u Parizu u cijeloj karijeri? Dva? Imam izuzetno poštovanje za njega. Imali smo dobar meč u Rimu i on je bio bolji igrač. Bio je jednostavno prejak. Mislim da sam imao dve dobre nedjelje u Madridu i Rimu i nekako sam ostao bez snage na kraju nakon dva duga meča i četvrtfinala i polufinala koji su završeni kasno uveče. Sve u svemu, mislim da ima mnogo pozitivnih stvari u te dvije nedjelje pred dolazak ovdje. Ovo je turnir za koji sam se spremao, u posjlednjih nekoliko mjeseci sve sam radio da budem spreman za ovaj turnir, ali pobjeda na Rolan Garosu je uvijek poseban motiv. Uspio sam u tome prije tri godine i to mi daje dovoljno razloga da vjerujem da to mogu da uradim ponovo. Volim da igram u Parizu, posebno je tako u posljednjih nekoliko godina kada imam i podršku publike. Mislim da sam upravo zbog te podrške uspio da pobijedim ovdje 2016. godine. Prije godinu dana situacija je bila potpuno drugačija nego sada. Imao sam operaciju, ispao sam iz top 20 na listi i sa svim tim sam morao da se suočim i na terenu. Godinu kasnije imam titulu na tri Slema i dolazim kao broj jedan tako da imam i drugačiji pristup, tu sam sa većim samopouzdanjem i nadam se da ću imati dobre dvije nedjelje”, kaže Novak.

O Dušanu Lajoviću i njegovim uspjesima na šljaci u posljednje vreme Novak je govorio kroz prizmu šireg značaja.

“Mislim da je veoma važno za igrače iz Srbije to što je Dušan napravio uspjeh u posljednje vrijeme i što mu ide dobro na velikim turnirima. To inspiriše veliki broj mladih igrača da sanjaju velike snove”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve