Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Đoković nakon trilera osvojio osmi AO i vratio se na čelo ATP liste

Drugi reket svijeta u uzbudljivom finalu savladao je Austrijanca Dominika Tima u pet setova 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 nakon četiri sata igre i od ponedjeljka će preuzeti čelnu poziciju od Rafaela Nadala

Novak Đoković osvojio je osmi trofej na prvom gren slemu sezone.

Đoković, Foto: Twitter/AusOpen

Drugi reket svijeta u uzbudljivom finalu savladao je Austrijanca Dominika Tima u pet setova 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 nakon četiri sata igre i od ponedjeljka će preuzeti čelnu poziciju od Rafaela Nadala.

Đoković je bolje otvorio meč i odmah oduzeo servis Timu. Čuvao je rezultat do 4:1 da bi Austrijanac uspio da izjednači na 4:4, ali je u najbitnijem momentu napravio brejk za osvajanje seta.

U drugom setu za razliku od prvog je bio obrnut scenario. Tim dolazi prvi do brejka pri rezultatu 1:1, da bi ga Srbin vratio za 4:4, ali s novim brejkom u narednom gejmu Austrijanac nije imao problema da privede set kraju.

 

U trećem setu potpuna dominacija Tima. Đoković je imao problema s prvim servisom što je peti teniser svijeta iskoristio i poveo s 4:0, da bi rutinski priveo set kraju.

Kada je najteže Đoković pokazuje najveći kvalitet i u četvrtom i pretom setu bio mu je potreban samo po jedan brejk za osmu titulu u Melburnu.

 

 

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve