Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Đoković: Nadam se da će se Nadal oporaviti i biti u Londonu

"Volio bih da pobijedim sve mečeve u Londonu, to sam uspijevao ranije. Volim da pobjeđujem tamo, ali biće to jako teško jer imam i teške protivnike"

Španac Rafael Nadal od danas je najbolji tensier svijeta, a Novaku Đokoviću nije pomoglo ni osvajanje Mastersa u Parizu za ostanak na prvoj poziciji.

Foto: Reuters

Španac je odustao od daljeg takmičenja u Parizu još u subotu uoči polufinala sa Denisom Šapovalovim, a kao razlog je naveo problem sa mišićem abdomena.

Iako je najavio da vjeruje da će biti spreman za London, to još nije i zvanično potvrdio, a Đoković, koji je stigao do 34. masters trofeja i 77 pehara u karijeri, želi mu brz oporavak.

“Tužno je vidjeti da je Rafa opet povrijeđen, tako nešto ne želite nikom da se dogodi. I ja sam imao značajnih povreda tokom karijere, mnogo toga smo prošli, tako da se nadam da će se on brzo oporaviti i biti u Londonu, jer turnir nije isti ako on ne učestvuje. On je veliki šampion i izuzetno ga poštujem”, kaže Đoković.

Đoković je sebi povećao izglede da sezonu završi još jednom kao najbolji igrač svijeta. Razlika je 640 poena u korist španskog tenisera. Kalkulacije su brojne, ali Novak kaže da zna da mora da pobijedi sve mečeve do kraja kako bi imao šansu da godinu završi na čelu ATP liste.

“Posle pobjede u Parizu nalazim se u boljoj poziciji, ali moram da nastavim pobjedničku seriju. Volio bih da pobijedim sve mečeve u Londonu, to sam uspijevao ranije. Volim da pobjeđujem tamo, ali biće to jako teško jer imam i teške protivnike. Tu su sve članovi Top 10, tako da moram da se koncentrišem na cilj, ako uspijem u tome, biće fantastično”.

Izvorb92

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve